Prajitura cu mere (de post) cu Green Sugar

de mirela0911 in Retete diabetici, 3 Dec 2015 | 1755 vizualizari

 

A iesit o prajitura atat de bunaaaa, ca poti manca din ea cat vrei, pentru ca e preparata cu Green Sugar si se stie ca are 0 calorii si 0 indice glicemic. Este foarte buna chiar si pentru diabetici.

 

INGREDIENTE

  • 10 lg Green Sugar
  • 13 lg apa minerala
  • un praf de sare
  • 13 lg ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde
  • 2-3 lg gris
  • 8 mere potrivit de mari
  • 4 lg Green Sugar
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lg scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (de post) cu Green Sugar:

Intr-un bol se pune Green Sugar, praful de sare si apa minerala. Se amesteca pana se dizolva, apoi se adauga esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana se obtine un aluat mai vartos dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina cat sa se obtina un aluat moale si nelipicios. Se imparte in doua.


Se intinde o foaie cat dimensiunea tavii in care se va coace prajitura, se aseaza cu grija in tava tapetata cu hartie de copt si se presara deasupra gris.


Intre timp merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu cele 4 lg de Green Sugar, scortisoara si coaja proaspat rasa de portocala. Se omogenizeaza bine apoi se toarna in tava. Se niveleaza, se presara deasupra restul de gris apoi cu grija se aseaza cea de-a doua foaie intinsa. Se inteapa usor cu furculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Se portioneaza si se serveste! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca merele sunt zemoase si lasa lichid mai mult, se pot stoarce dar nu foarte tare.

2

Pentru o umplutura mai multa, se pot folosi mai multe mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (de post) cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mirela0911 1

04.12.2015, 11:17

Vă mulțumesc! Tare buna a ieșit!

Gherca Daniela 1

04.12.2015, 13:50

delicioasa!

miki_a 1

05.12.2015, 05:30

Buna si sanatoasa prajiturica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu jeleu de mango