Prajitura cu mere fara aluat - De post

de Sidy in Mancaruri de post, 31 Iul 2011 | 11391 vizualizari

 

Daca tot incepe maine postul, haideti la o prajitura cu mere...

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • o,5 l apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta rom
  • un cub mic cit o nuca margarina( unt)
  • mere
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • 100 g margarina( unt)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere fara aluat - De post:

Merele se curata si se dau pe razatoare ,apoi se amesteca cu zaharul vanilat si cu scortisoara.

Se pune la fiert apa cu zaharul iar cind da in clocot se stinge focul si se adauga cubul de margarina si esenta de rom.

Primele 4 ingrediente se amesteca bine. O tava tapetata cu hartie de copt se unge cu margarina(unt) si se pune apoi 1/2 din compozitia amestecata, se niveleaza, adaugam merele rase si apoi restul de compozitie. Deasupra se pune siropul facut, asa cald, facindu-se gaurele cu lingura pentru a intra bine siropul si la foaia de jos.Se pudreaza cu scortisoara deasupra.

Se da la cuptorul dinainte incalzit aproximativ o ora pina se face proba cu scobitoarea si aceasta ramane uscata.


Se lasa sa se raceasca , se pudreaza cu zahar praf si se taie in forma dorita...


Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere fara aluat - De post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Corinuta 1

01.08.2011, 11:47

lilik 1

01.08.2011, 12:11

adry88 1

04.08.2011, 11:54

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat foietaj de casă

de Ancutsa 6

ieri la 22:36

Budinca de chia cu iaurt

ieri la 22:08

Prajitura cu mere

ieri la 21:54

Vita cu sos de soia si legume

ieri la 21:35

RETETA RECOMANDATA
Covrigei crocanti de post