Prajitura cu mere fara aluat - De post

de Sidy in Mancaruri de post, 31 Iul 2011 | 9507 vizualizari

 

Daca tot incepe maine postul, haideti la o prajitura cu mere...

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • o,5 l apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta rom
  • un cub mic cit o nuca margarina( unt)
  • mere
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • 100 g margarina( unt)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere fara aluat - De post:

Merele se curata si se dau pe razatoare ,apoi se amesteca cu zaharul vanilat si cu scortisoara.
Se pune la fiert apa cu zaharul iar cind da in clocot se stinge focul si se adauga cubul de margarina si esenta de rom.
Primele 4 ingrediente se amesteca bine. O tava tapetata cu hartie de copt se unge cu margarina(unt) si se pune apoi 1/2 din compozitia amestecata, se niveleaza, adaugam merele rase si apoi restul de compozitie. Deasupra se pune siropul facut, asa cald, facindu-se gaurele cu lingura pentru a intra bine siropul si la foaia de jos.Se pudreaza cu scortisoara deasupra.
Se da la cuptorul dinainte incalzit aproximativ o ora pina se face proba cu scobitoarea si aceasta ramane uscata.

Se lasa sa se raceasca , se pudreaza cu zahar praf si se taie in forma dorita...

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere fara aluat - De post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Corinuta 1

01.08.2011, 11:47

lilik 1

01.08.2011, 12:11

adry88 1

04.08.2011, 11:54

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!