Prăjitură cu mere, gem de gutui şi nuci - de post

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 2 Apr 2012 | 8104 vizualizari

 

Ador prăjiturile cu mere, mai ales în perioada postului...

M-am jucat puţin cu ingredientele...am pus cardamon în aluat, în umplutura cu mere n-am pus scorţişoară, am pus în schimb câteva linguri de gem de gutui şi esenţă de vanilie; am adăugat şi puţin griş pentru a lega compoziţia.
Îmi place să pun nuci deasupra, în timpul coacerii se rumenesc şi dau un "parfum" plăcut...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g făină;
  • 150 mL ulei;
  • 200 mL apă minerală;
  • 3 lg oţet;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1/4 lgţ cardamon;
  • 1 fiolă esenţă de vanilie;
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon;
  • 2 lg zahăr;
  • sare.
  • Umplutura
  • 1 kg mere rase;
  • 5 lg zahăr;
  • 3 lg gem de gutui;
  • coaja de la 2 lămâi;
  • 10 mL esenţă de vanilie;
  • 1-2 lg griş.
  • Decor
  • 50 g nuci.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere, gem de gutui şi nuci - de post:

Se amestecă făina împreună cu:

-praf de copt, cardamon, sare şi zahăr. 

-se adaugă apoi ulei + apa minerală + oţet +esenţă de vanilie; 

Se omogenizează bine aluatul, se pune într-o folie şi se ţine la rece timp de 3-4 ore. 

Umplutura

Se dau merele la răzătoare (rondele). Se călesc împreună cu gemul de gutui (3 lg) şi zahărul (5 lg). Se ţin pe foc până-şi reduc volumul (aproape la jumătate faţă de volumul iniţial). Se lasă la răcit. Se adaugă grişul (să mai absoarbă din sucul merelor) şi coaja de lămâie + esenţa de vanilie.

Se împarte aluatul în două părţi. Se întinde o parte, se pune umplutura, se acoperă cu cealaltă parte de aluat. Se înţeapă cu ajutorul unei furculiţe, se presară nucile şi se pune în cuptorul preîncălzit. Se coace la foc potrivit, timp de 35-40 minute.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere, gem de gutui şi nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Doua prăjituri rapide cu mere sau alte fructe