Prajitura cu mere glasate si frisca

de alice_ciobanu in Prajituri, 14 Dec 2011 | 1850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 200 gr frisca
  • dulceata de visine
  • pentru aluat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de apa
  • 120 gr faina
  • 120 gr zahar pudra
  • sirop de zahar ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere glasate si frisca:

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii grosute. Se unge bine cu unt o tava, apoi se presara 100 gr zahar. Se pun feliile de mere si pe alocuri dulceata de visine. Se pune tava in cuptorul preinncalzit pana ce se topeste zaharul si merele se inmoaie putin.


In timpul asta pregatim aluatul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se incorporeaza treptat zaharul si cate un galbenus, pe rand, amestecand continuu. la urma se adauga faina, in ploaie, mixand pentru ca aluatul sa nu se lase. Se toarna aluatul in tava, peste merele glasate si se da la foc mediu timp de 45-50 minute.


Intre timp pregatim un sirop de zahar ars, cam vreo 150ml.


Se rastoarna prajitura pe un platou si cat inca este fierbinte se insiropeaza cu siropul de zahar ars.


Cand s-a racit bine si complet se pune deasupra un strat de frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere glasate si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

alice_ciobanu 1

14.12.2011, 22:58

MotanLaOale 1

14.12.2011, 23:11

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 19:42

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere