Prajitura cu mere si afine

de katty in Dulciuri, 10 Feb 2015 | 2435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 3 oua mari
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 120 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 mere mai mari
  • 300 gr afine
  • 200 gr zahar ptr caramelizat+60 gr unt+150 ml frisca lichida
  • scortisoara macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si afine:

Mixati ouale cu zaharul si un praf de sare pana devin spumoase,adaugati uleiul,laptele ,esenta de vanilie,apoi cerneti faina amestecata cu praful de copt.

Turnati jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,presarati afinele ,apoi turnati restul compozitiei.

Curatati merele,taiati-le felii si asezati-le deasupra.

Presarati scortisoara macinata.

Dati la cuptor aproximativ 45 de minute.

Puneti restul de zahar la caramelizat.Adaugati untul ,amestecand continuu pana se topeste,apoi turnati frisca.Dati cateva clocote.Turnati caramelul pe prajitura scoasa din cuptor.Lasati sa se raceasca ,apoi taiati-o felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Teo 1

10.02.2015, 21:32

Ma gandesc cat de gustos e caramelul turnat peste prajitura!

dantes 1

11.02.2015, 08:32

Buna!

Criss 1

11.02.2015, 10:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere