Prajitura cu mere si afine

de katty in Dulciuri, 10 Feb 2015 | 2815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 3 oua mari
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 120 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 mere mai mari
  • 300 gr afine
  • 200 gr zahar ptr caramelizat+60 gr unt+150 ml frisca lichida
  • scortisoara macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si afine:

Mixati ouale cu zaharul si un praf de sare pana devin spumoase,adaugati uleiul,laptele ,esenta de vanilie,apoi cerneti faina amestecata cu praful de copt.

Turnati jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,presarati afinele ,apoi turnati restul compozitiei.

Curatati merele,taiati-le felii si asezati-le deasupra.

Presarati scortisoara macinata.

Dati la cuptor aproximativ 45 de minute.

Puneti restul de zahar la caramelizat.Adaugati untul ,amestecand continuu pana se topeste,apoi turnati frisca.Dati cateva clocote.Turnati caramelul pe prajitura scoasa din cuptor.Lasati sa se raceasca ,apoi taiati-o felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Teo 1

10.02.2015, 21:32

Ma gandesc cat de gustos e caramelul turnat peste prajitura!

dantes 1

11.02.2015, 08:32

Buna!

Criss 1

11.02.2015, 10:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel