Prajitura cu mere si aluat razuit

de deyutzky in Prajituri, 23 Noi 2015 | 4392 vizualizari

 

Pentru ca ador prajiturile cu mere! :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 380 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 1,5-2kg mere
  • cateva linguri de zahar dupa gust
  • In plus: 4-5 linguri nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si aluat razuit:

Aluat:


Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine pana cand untul se incorporeaza bine cu faina. Nu va speriati daca la inceput aluatul este sfaramicios, trebuie framantat bine aprox. 15 minute.


Impartim aluatul in 2 parti egale, facem 2 bile pe care le invelim in folie alimentara si le dam 20 de minute la congelator, apoi inca 10-15 minute la frigider.


Umplutura:


Merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le amestecam cu zaharul.


Scoatem aluatul de la rece si intr-o tava tapetata cu hartie de copt razuim prima bila de aluat. O razuim pe razatoarea cu ochiuri mari. Distribuim aluatul pe toata suprafata tavii fara a apasa prea tare.


Peste aluatul din tava adaugam merele razuite si scurse de suc, iar peste mere razuim a2a bila de aluat. Peste aluat adaugam in ploaie cele 4-5 linguri de nuca macinata.


Dam tava la cuptor la foc potrivit pana cand prajitura se rumeneste, aprox. 40 de minute.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

24.11.2015, 21:29

Cat de buna este, eu stiu!

miki_a 1

26.11.2015, 00:20

Vai, cum arata de bine!

mihaelar63 1

26.11.2015, 00:38

Ce-mi mai place aluatul acesta nisipos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Banoffee Pie