Prajitura cu mere si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 5 Sep 2016 | 1404 vizualizari

 

Nici nu va pot spune cat de mult imi place prajitura asta. Am tot facut-o atat cu mere cat si cu pere.  Se face foarte repede si este combinatia ideala.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina
  • 185 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 185 g unt
  • Umplutura cu mere:
  • 7-8 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • Crema de branza:
  • 150 g unt
  • 125 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 oua
  • 1 plic praf de budinca (vanilie)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si branza de vaci:

Pentru inceput pregatim merele. Le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele rase intr-o cratita pe foc mic. Adaugam zaharul si calim merele pana cand se evapora tot sucul. Dam de pe foc si lasam

sa se raceasca apoi adaugam scortisoara macinata si amestecam bine.


Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, vanilia si praful de sare. Adaugam untul topit si framantam pana cand se amesteca ingredientele si rezulta o compozitie nisipoasa.


Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie punem trei sferturi din compozitie si o tasam cu podul palmei.

Deasupra intindem merele calite si racite.


Pentru umplutura de branza mixam untul moale, pana cand devine cremos apoi adaugam zaharul, vanilia si zeama de lamaie si mixam bine. Adaugam ouale, pe rand si mixam dupa fiecare. La final incorporam branza de vaci si

praful de budinca.


Intrindem crema de branza peste mere iar deasupra presaram aluatul ramas.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute, sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.


Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar si portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Andra_Constantinescu 1

22.05.2017, 10:40

Nici de data aceasta (la picnic) nu m-am săturat de prăjitura asta

La Ancuta 1

22.05.2017, 11:18

Raluca, ma bucur ca ti-a placut

La Ancuta 1

22.05.2017, 11:18

Andra, la urmatoarea intalnire aduc o tava doar pentru tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gratar