Prajitura cu mere si crusta de nuci

de Steffy in Prajituri, 27 Noi 2013 | 6757 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceasta prajitura si a avut succes. Sper sa o incercati si sa o savurati.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g faina
  • 600 g mere cubulete
  • 125 g branza nesarata
  • 125 unt moale
  • 125 zahar pudra
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • o lingurita zeama de lamaie
  • Pentru crusta:
  • 75 g unt
  • 75 g faina
  • 100 g nuci
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crusta de nuci:

Blatul

Decojiti merele, taiati-le cubulete si stropiti-le imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

Bateti untul spuma cu zahar si sare. Inglobati pe rand ouale, apoi branza de vaci, urmata de faina cernuta cu praful de copt si praful de budinca. Adaugati merele cu zeama de lamaie cu tot si puneti aluatul intr-o forma rotunda de tort cu pereti detasabili (diametrul 26 cm), tapetata cu hartie de copt.

Crusta

Topiti untul si lasati la racit. Amestecati faina cu nuca macinata, zaharul si laptele. Adaugati untul topit si omogenizati, apoi repartizati uniform acest aluat sfaramicios peste blatul din tava. 

Dati la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru 40-50 min sau pana ce este copt si frumos rumenit.

Scoateti din cuptor tava si lasati la racit pe un gratar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere( de post)