Prajitura pufoasa cu capsuni si bezea

de reisnaor_2006 in Prajituri, 31 Mai 2016 | 5168 vizualizari

 

Ne place tare mult prajitura asta si o fac de cate ori am ocazia.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 500 gr de capsuni
  • Bezea:
  • 3 albusuri de ou
  • 100 gr de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu capsuni si bezea:

Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.


Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ,din loc in loc se introduc capsuni mai mici sau jumatati si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute.


Bezeaua o facem din albusurile de ou batute spuma impreuna cu zaharul pe care o punem peste blat dupa cele 15 minute si da-m dinou tava la cuptor pana se face si bezeaua.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.

2

blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

3

putem folosi ce fructe dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu capsuni si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

reisnaor_2006 1

31.05.2016, 21:55

multumesc mult,Cleme esti de belea

mihaelar63 1

01.06.2016, 00:03

Buna pufosenia

mirela0911 1

01.06.2016, 09:05

O bunătate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca de casa si banane