Prajitura cu branza dulce si pere

de Teo in Prajituri, 14 Noi 2013 | 4972 vizualizari

 

Mi-a placut intotdeauna gustul de branza dulce cu fructe,asa ca m-am gandit sa combin branza si cu pere;perele zemoase nu mai aveau rabdare,doreau sa fie iar laudate.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5oua
  • 10 lg.de zahar
  • 10lg.faina
  • 1pachet untmoale
  • 1lg.cacao
  • 1praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 400gbranza dulce
  • 2oua
  • 2lgamidon
  • 4lgzahar
  • coaja de lamaie
  • 3pere fara coaja
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si pere:

Separam albusurile de galbenusuri,adaugam un praf de sare in albusuri si batem pana incepe sa se intareasca;

punem si zaharul in 2-3 reprize.

Frecam galbenusurile cu untul moale si combinam cu bezeaua;

adaugam pe rand faina,praful de copt,cacao,esenta si omogenizam,turnam  jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie si dam la cuptor pentru 15min.

In acast timp pregatim crema:amestecam oule cu zaharul,branza dulce si amidonul,coaja de lamaie;

taiem perele cubulete si le incorporam in crema.Daca blatul a prins coaja intindem crema,iar peste crema asezam compozitia de blat ramasa si nivelam;

mai dam la cuptor pentru 30 min.Dupa racire se pudreaza.

TIPS-URI

1

Am adaugat amidon pentru ca perele erau tare coape si zemoase;se putea sa adaug gris,dar mis-a parut o crema mai fina cu amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si pere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si portocala