Prajitura cu mere si gem de gutui

de Rocsi in Prajituri, 15 Ian 2011 | 8936 vizualizari

 

Este o prajitura de post ,dar extrem de pufoasa si delicoasa...

 

INGREDIENTE

pentru 2 foi:

  • 20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala)
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si usor de lucrat)

umplutura:

  • 1,2 kg mere
  • 1 borcan gem gutui
  • un praf scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gem de gutui:

Prima data pregatim umplutura:


merele le spalam si le curatam de coaja.


le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.


intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei.


punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.


le lasam pe foc ,cat sa le prajim putin.


cand sunt gata ,le luam de pe aragaz si le lasam putin la racorit.


pregatim aluatul:


amestecam 20 linguri suc de la mere(sau apa minerale) cu uleiul si zaharul.


batem cu un tel pana se topeste zaharul.


apoi adaugam praful de copt si coaja de portocala rasa.


la urma adaugam faina treptat,pana obtinem aluatul dorit.


pe masa de lucru presaram putina faina.


rupem jumatate din aluat si intindem o foaie.


luam o tava mai mare de aragaz si o ungem cu margarina.


punem prima foaie si o intepam cu o furculita.


merele le amestecam cu gemul de gutui,si le intindem peste prima foaie.


facem si cea de a 2 a foaie si o intindem peste umplutura.


o intepam si pe acesta cu furculita.


dam tava in cuptorul incins,la o tamperatura potrivita,pana prajitura este coapta.


cand e gata o scoatem din cuptor,o pudram cu zahar si o lasam sa se raceasca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

adry88 1

21.05.2011, 15:48

foarte bun

Dana Cristea - pusikmea 1

06.11.2011, 17:45

ce bine arata si prajiturica ta

Rocsi 1

06.11.2011, 20:06

dana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi şi cremă de vanilie