Prajitura cu mere si gem de gutui

de Rocsi in Prajituri, 15 Ian 2011 | 9551 vizualizari

 

Este o prajitura de post ,dar extrem de pufoasa si delicoasa...

 

INGREDIENTE

pentru 2 foi:

  • 20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala)
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si usor de lucrat)

umplutura:

  • 1,2 kg mere
  • 1 borcan gem gutui
  • un praf scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gem de gutui:

Prima data pregatim umplutura:


merele le spalam si le curatam de coaja.


le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.


intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei.


punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.


le lasam pe foc ,cat sa le prajim putin.


cand sunt gata ,le luam de pe aragaz si le lasam putin la racorit.


pregatim aluatul:


amestecam 20 linguri suc de la mere(sau apa minerale) cu uleiul si zaharul.


batem cu un tel pana se topeste zaharul.


apoi adaugam praful de copt si coaja de portocala rasa.


la urma adaugam faina treptat,pana obtinem aluatul dorit.


pe masa de lucru presaram putina faina.


rupem jumatate din aluat si intindem o foaie.


luam o tava mai mare de aragaz si o ungem cu margarina.


punem prima foaie si o intepam cu o furculita.


merele le amestecam cu gemul de gutui,si le intindem peste prima foaie.


facem si cea de a 2 a foaie si o intindem peste umplutura.


o intepam si pe acesta cu furculita.


dam tava in cuptorul incins,la o tamperatura potrivita,pana prajitura este coapta.


cand e gata o scoatem din cuptor,o pudram cu zahar si o lasam sa se raceasca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

adry88 1

21.05.2011, 15:48

foarte bun

Dana Cristea - pusikmea 1

06.11.2011, 17:45

ce bine arata si prajiturica ta

Rocsi 1

06.11.2011, 20:06

dana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura acrisoara cu prune si bezea