PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post

de nadina73 in Prajituri, 3 Mar 2010 | 7169 vizualizari

 

simteam nevoia de ceva dulce...

 

INGREDIENTE

  • aluat 3 foi:
  • 750 faina
  • 150 margarina topita (vegetala)
  • putina sare
  • 15o zahar
  • 10 linguri de sirop de fructe (de ecare aveti)
  • 2 kg mere+7 linguri de zahar
  • apa, aproximativ 1 cana mare poate si mai bine
  • putina scortisoara 1lingura
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete de gelatina rosie sau zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post:

Se spala merele si se razuiesc (eu le toc cu badidora cu tot cu coaja)apoi se calesc cu 7 linguri de zahar si putina scortisoara se lasa la racit


Aluat pt 3 foi:


Se amesteca faina,margarina,putina sare,zahar,sirop de fructe ,prafu de corp si apa si se face aluatu ,trebuie sa fie un aluat cu care sa se poata lucra sa se faca foile (sa se pota intinde).Se intinde prima foaie si se pune in tava tapetata cu faina si unsa in prealabil dupa care se pun jumatate din cantitatea de mere calite,apoi se intinde cea de 2 foaie si iar mere calite iar in final foaia 3 care se va inatpa bine cu furculite .


Se pune la cuptor pentru 40-45 minute la 170 grade


Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit putin dupa care se pune glazura din gelatina rosie sau daca nu va place cu zahar pudra

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (4)

Teo 1

03.03.2010, 21:21

bine venita prajiturica, dar parca i-ar sta mai bine deasupra pudrata!

nadina73 1

04.03.2010, 00:21

da teo poti sa pui zahar pudra eu am vrut sa fie mai atractiva pt pitici mei .Cu cat mai haios cu atat sant atrasi mai tare mai ales ca vad ca e ceva "nou"
Si intradevar rocsi e la indemana oricui,va sarut dulce

danis 1

29.03.2010, 01:37

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si frisca