PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post

de nadina73 in Prajituri, 3 Mar 2010 | 7514 vizualizari

 

simteam nevoia de ceva dulce...

 

INGREDIENTE

  • aluat 3 foi:
  • 750 faina
  • 150 margarina topita (vegetala)
  • putina sare
  • 15o zahar
  • 10 linguri de sirop de fructe (de ecare aveti)
  • 2 kg mere+7 linguri de zahar
  • apa, aproximativ 1 cana mare poate si mai bine
  • putina scortisoara 1lingura
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete de gelatina rosie sau zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post:

Se spala merele si se razuiesc (eu le toc cu badidora cu tot cu coaja)apoi se calesc cu 7 linguri de zahar si putina scortisoara se lasa la racit


Aluat pt 3 foi:


Se amesteca faina,margarina,putina sare,zahar,sirop de fructe ,prafu de corp si apa si se face aluatu ,trebuie sa fie un aluat cu care sa se poata lucra sa se faca foile (sa se pota intinde).Se intinde prima foaie si se pune in tava tapetata cu faina si unsa in prealabil dupa care se pun jumatate din cantitatea de mere calite,apoi se intinde cea de 2 foaie si iar mere calite iar in final foaia 3 care se va inatpa bine cu furculite .


Se pune la cuptor pentru 40-45 minute la 170 grade


Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit putin dupa care se pune glazura din gelatina rosie sau daca nu va place cu zahar pudra

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Teo 1

03.03.2010, 21:21

bine venita prajiturica, dar parca i-ar sta mai bine deasupra pudrata!

nadina73 1

04.03.2010, 00:21

da teo poti sa pui zahar pudra eu am vrut sa fie mai atractiva pt pitici mei .Cu cat mai haios cu atat sant atrasi mai tare mai ales ca vad ca e ceva "nou"
Si intradevar rocsi e la indemana oricui,va sarut dulce

danis 1

29.03.2010, 01:37

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si ananas