Prajitura cu mere si gris

de MotanLaOale in Prajituri, 28 Mar 2012 | 16727 vizualizari

 

Vazuta la Ina si curios cum iese fara lapte sau ou am incercat-o. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 250g margarina
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 200g nuci
  • 2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gris:

Merele se curata de coaje si se dau pe razatoarea mare.


Se amesteca bine cu scortisoara si esenta de rom si se imparte in doua.


Se amesteca grisul, faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si se imparte in doua.


Margarina (la temperatura camerei) se imparte in trei si se taie feliute sau patratele.


Cu o treime de margarina se unge tava bine bine.


Se toarna jumatate din amestecul uscat si deasupra jumatate din mere cu sucul care l-au lasat si se niveleaza.


Se pune restul de amestec uscat si inca o treime din margarina.


Se pune restul de mere si deasupra restul de margarina.


Se presara nucile pe toata suprafata si se introduce tava in cuptor.


Se coace 40-45 minute.


Se lasa sa se raceasca si se taie.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

Calinnicola1997 1

23.10.2013, 17:19

Yammy

laura_n 1

23.10.2013, 17:20

ce bunaciune, o bagam la seif

MotanLaOale 1

23.10.2013, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu mere