Prajitura cu mere si gris

de MotanLaOale in Prajituri, 28 Mar 2012 | 16567 vizualizari

 

Vazuta la Ina si curios cum iese fara lapte sau ou am incercat-o. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 250g margarina
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 200g nuci
  • 2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gris:

Merele se curata de coaje si se dau pe razatoarea mare.

Se amesteca bine cu scortisoara si esenta de rom si se imparte in doua.

Se amesteca grisul, faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si se imparte in doua.

Margarina (la temperatura camerei) se imparte in trei si se taie feliute sau patratele.

Cu o treime de margarina se unge tava bine bine.

Se toarna jumatate din amestecul uscat si deasupra jumatate din mere cu sucul care l-au lasat si se niveleaza.

Se pune restul de amestec uscat si inca o treime din margarina.

Se pune restul de mere si deasupra restul de margarina.

Se presara nucile pe toata suprafata si se introduce tava in cuptor.

Se coace 40-45 minute.

Se lasa sa se raceasca si se taie.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

Calinnicola1997 1

23.10.2013, 17:19

Yammy

laura_n 1

23.10.2013, 17:20

ce bunaciune, o bagam la seif

MotanLaOale 1

23.10.2013, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI