Prajitura cu mere si nuca

de anca_rm in Prajituri, 2 Aug 2016 | 2943 vizualizari

 

O prajitura foarte draga mie , si cum sunt mere suficiente am pus de o tava . S-a evaporate rapid . Aluatul este unul sfarmicios si merge de minune cu umplutura de nuca, mac sau de ce nu branza de vaci.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri untura
  • 100ml lapte
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir
  • Pt umplutura
  • 1.5kg mere
  • zahar (in functie de dulceata merelor si de gustul d-voastra)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri gris
  • 200 gr nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuca:

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura , oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie . Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot)  pana cand obtinem un aluat compact , nelipicios pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri .

Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.

Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Daca sunt foarte zemoase atunci trebuie stoarse .

 Pe foc ,intr-o cratita punem merele impreuna cu zaharul si scortisoara si le calim . Lasam sa se raceasca .

Cand este rece punem grisul si amestecam bine .

Nuca o taiem grosier si o prajim intr-o tigaie. O adaugam in mere .

Ca sa coacem prajitura avem nevoie de o tava de 30x25 cm . Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine .

Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul . Peste asezam merele calite si racite si nivelam . Asezam deasupra jumatea ramasa de aluat ,intepam usor aluatul din loc in loc si dam la cuptorul incins pana se rumeneste usor .

Lasam la racit, pudram cu zahar si servim .

 

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga mai mult gris daca merele sunt foarte zemoase

2

Pe blat se poate presara o lingura de gris pentru a absorbi excesul de zeama

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

02.08.2016, 20:50

Ce as manca cateva bucati, ca tare imi mai place!

Gherca Daniela 1

04.08.2016, 09:13

ce mult imi place!

elucubratiiculinare 1

05.08.2016, 09:19

reteta copilariei mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuca