Prajitura cu mere si nuci

de ralu_ca in Prajituri, 30 Oct 2013 | 24743 vizualizari

 

de toamna tarzie...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 5 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf copt
  • 1 praf sare
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja razuita portocala
  • putin pesmet
  • umplutura:
  • 2 kg mere
  • 10 linguri zahar
  • scortisoara
  • 1 cana nuca macinata
  • 2 fiole esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuci:

Pentru umplutura, am ras merele ( cu coaja ) le-am calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si s-a lasat zeama am adaugat nucile, esenta rom si scortisoara, apoi am lasat sa se racoreasca.

Faina am pus-o intr-un castron in care am adaugat untul taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, sare, smantana, praful de copt, coaja de portocala rasa, apoi am omogenizat pana am obtinut un aluat nici prea tare, nici prea moale astfel incat sa se poata intinde. Aluatul l-am impartit in doua. O parte am intins-o pe hartia de copt in tava, intepat aluatul cu furculita si l-am introdus la cuptor 10 min. Dupa ce am scos tava am presarat putin pesmet, am turnat compozitia de mere. Am intins si a doua foaie si am intepat cu furculita. Am introdus la cuptorul preincalzit approx 1 ora. Se portioneaza dupa ce se raceste si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

31.10.2013, 18:59

Am venit sa iau si eu daca mai este

ralu_ca 1

31.10.2013, 19:54

adelaneagoe 1

06.11.2013, 12:24

cred ca ete buna!!am sa o fac si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere