Prajitura cu mere si scortisoara

de Rocsi in Prajituri, 7 Noi 2013 | 8919 vizualizari

 

Se fac atat de usor acest gen de prajituri si daca sunt cu mere sau alte fructe atunci dispar imediat din tava. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 130 gr unt
  • 120 gr iaurt natural
  • 170 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200-220 gr faina
  • 2 mere potrivite
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1 vart cutit anason macinat
  • coaja rasa de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si scortisoara:

Spalam merele, le curatam de coaja si le facem cubulete. Le amestecam cu anasonul, scortisoara si le dam la rece cat pregatim compozitia pentru blat. Intr-un bol mixam untul moale impreuna cu zaharul. Incorporam ouale, apoi iaurtul si coaja rasa de portocala. Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, iar la final faina cernuta, dar in ploaie.


Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in ea si o nivelam cu o paleta. Deasupra asezam bucatile de mere si le apasam putin cu degetele.


Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana prajitura se rumeneste. O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim


Vedeti ce repede este gata? Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

07.11.2013, 20:09

Roxx

Dana_Retetegg 1

07.11.2013, 22:50

Foarte buna!!

Rocsi 1

08.11.2013, 11:32

Mutumesc mult Dana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere