Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos

de adela1981 in Prajituri, 22 Mar 2012 | 2903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 4 mere
  • 1 lamaie
  • 50 gr zahar
  • 50 gr stafide brune
  • 50 gr nuca de cocos
  • 10 gr unt unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos:

In primul rand , eu am procedat putin altfel la umplutura, am curatat merele, am scos cotorul si samburii, apoi am taiat felii nu foarte subtiri si le-am pus intr-o cratita. Am ras lamaia de coaja si am stors de zeama, apoi am adaugat la mere. Am adaugat zaharul, untul si stafidele spalate in apa calduta, apoi am pus pe foc incet si am lasat sa scada sucul lasat de mere.


Cat timp s-au calit merele am pregatit blatul, am mixat untul cu zaharul spuma, apoi am adaugat pe rand ouale, mixand foarte bine dupa fiecare. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Tava se unge cu unt si se toarna compozitia de blat, se intinde cu ajutorul unei linguri ( la Simona erau albusurile batute separat , eu nu am mai procedat asa).


Intr-un final am adaugat umplutura de mere cu stafide si am presarat cu nuca de cocos. Am copt in cuptorul incins cca 30-40 min, pana ce s-a rumenit deasupra si a trecut testul scobitorii.


Se portioneaza dupa racire, eu nu am mai avut rabdare, era calduta cand am taiat-o :) prea bine mirosea :)))


Pofta dulce!! Merci Simona!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

22.03.2012, 20:46

Faina reteta! Am si eu una aproape identica!

iri_iri 1

22.03.2012, 21:54

chear buna

adela1981 1

22.03.2012, 23:26

A foast delicioasa!! Simona reteta este luata de la tine, pentru provicarea secreta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea