Prajitura cu morcov (de post)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 11 Apr 2013 | 5934 vizualizari

 

Pentru ca maine este vineri, zi de post, m-am hotarat sa fac ceva dulce si astfel, m-am oprit la prajitura cu morcov, des intalnita in aceste zile. Am avut oarecare indoieli inainte de a o incerca, insa m-a surprins placut. M-am abatut de la reteta de baza, inspirata de Julie, prajiturica mea avand blatul mai cremos.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 50 ml ulei
  • 170 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • un pliculet cu praf de copt
  • 10 linguri pline cu morcov ras
  • 2-3 linguri cu suc de lamaie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • sucul de la o jumatate de portocala
  • optional: zahar vanilat, esente de vanilie sau rom

Pentru crema (optional):

  • esente
  • 100 gr zahar
  • 6 linguri cu apa
  • 50 gr margarina
  • un plic de cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov (de post):

Mixam zaharul cu uleiul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam apoi apa minerala, esentele, coaja si respectiv sucul de lamaie si de portocala, scortisoara si morcovul ras. Omogenizam compozitia incorporand faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ungem cu ulei si tapetam cu faina un vas termorezistent, turnam compozitia obtinuta si presaram deasupra nucile macinate. Coacem prajitura la foc potrivit atat cat este necesar (nu dau timpi pentru ca depinde de aragaz, iar al meu nu este un reper :) ). Prajitura o scoatem din vas doar dupa ce s-a racit complet.


Intre timp, pregatim crema: intr-o craticioara, punem la fiert zaharul impreuna cu cele 6 linguri de apa si esentele, lasand sa fiarba pana obtinem un sirop suficient de dens, adaugam apoi margarina si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram calda (fara a se intari) pentru a putea orna prajitura. (Nu faceti ca mine :) din graba ca se trezea Rebeca, am pus toate ingredientele la un loc, rezultatul este acelasi, insa eset indicat sa urmati pasii)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

12.04.2013, 08:52

Dya Daniela Andrei 1

12.04.2013, 10:53

Raluca57 1

18.06.2013, 20:34

Am preparat-o cu dovleac ras. Foarte buna!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna negresa de post