Prajitura cu morcov si nuca de cocos

de cristeena20 in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 8257 vizualizari

 

Am descoperit ca morcovul in prajituri este un ingredient deosebit de bun si da o textura excelenta prajiturii. Azi am incercat combinatia de morcov si cocos intr-o prajitura umeda si aromata. Simpla, dar excelenta.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 morcovi mari
  • 1 cana zahar brun
  • 1 cana faina
  • praf de copt
  • 1/2 cana nuca de cocos
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 50 ml ulei de masline
  • o bucata de ciocolata pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov si nuca de cocos:

Pregatim o forma rotunda cu gaura la mijloc sau fara. Aceasta prajitura nu iese foarte inalta, dar dupa parerea mea e suficient .O ungem cu margarina si o pudram cu faina. Incingem si cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas amestecam bine ouale cu zaharul brun si apoi adaugam morcovii razuiti fin, nuca de cocos razuita si apoi faina amestecata cu praful de copt. Turnam uleiul (ambele feluri) si amestecam usor sa se incorporeze bine ingredientele. 

Dam la cuptorul incins pt cca 30 minute. Facm testul cu scobitoarea. Prajitura are o textura mai umeda, deci nu se lasa sa se usuce prea tare in cuptor. 

Scoatem si lasam cca 10 min in forma sa se raceasca, apoi scoatem pe o farfurie. Ornam cu ciocolata topita, stropind.

 

TIPS-URI

1

cana trebuie sa fie aceeasi pentru toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce