Prajitura cu morcov si nuca de cocos

de cristeena20 in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 8373 vizualizari

 

Am descoperit ca morcovul in prajituri este un ingredient deosebit de bun si da o textura excelenta prajiturii. Azi am incercat combinatia de morcov si cocos intr-o prajitura umeda si aromata. Simpla, dar excelenta.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 morcovi mari
  • 1 cana zahar brun
  • 1 cana faina
  • praf de copt
  • 1/2 cana nuca de cocos
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 50 ml ulei de masline
  • o bucata de ciocolata pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov si nuca de cocos:

Pregatim o forma rotunda cu gaura la mijloc sau fara. Aceasta prajitura nu iese foarte inalta, dar dupa parerea mea e suficient .O ungem cu margarina si o pudram cu faina. Incingem si cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas amestecam bine ouale cu zaharul brun si apoi adaugam morcovii razuiti fin, nuca de cocos razuita si apoi faina amestecata cu praful de copt. Turnam uleiul (ambele feluri) si amestecam usor sa se incorporeze bine ingredientele. 

Dam la cuptorul incins pt cca 30 minute. Facm testul cu scobitoarea. Prajitura are o textura mai umeda, deci nu se lasa sa se usuce prea tare in cuptor. 

Scoatem si lasam cca 10 min in forma sa se raceasca, apoi scoatem pe o farfurie. Ornam cu ciocolata topita, stropind.

 

TIPS-URI

1

cana trebuie sa fie aceeasi pentru toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si cirese