Mucenici muntenesti

de divainbucatarie in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 7075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 g nuci tocate
  • 500 g mucenici copti – la punga, din comert
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Punem apa la fiert impreuna cu coja de lamaie si portocala, zaharul, esenta de vanilie si sarea. O lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi strecuram coaja rasa. Punem iar la fiert apa adaugand mucenicii. Nu vom adauga nuca la fiert pentru a nu inegri zeama. Operatiunea va dura 25-30 de minute. Acum putem adauga in oala nuca macinata si 1/2 lingurita scortisoara.Servim mucenicii intr-un castron, presarand daca mai doriti nuca macinata si un praf de scortisoara.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

adry88 1

11.06.2011, 16:59

Dya Daniela Andrei 1

08.03.2012, 19:50

Nu am mancat niciodata mucenici pregatiti in acest fel cred ca sunt tare buni, poate imi fac curaj anul viitor sa ii pregatesc si eu asa! Arata foarte bine!

Sim0na 1

08.03.2012, 20:53

Abia astept sa pap maine de la mama! Pupici Cristina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti( de post)