Prajitura cu mousse de afine

de T I M E A in Prajituri, 24 Feb 2013 | 7278 vizualizari

 

Nu stiu la voi cum e, dar la noi nu prea e weekend fara ceva dulce. Si cum mi-am propus sa consum incet, incet fructele din congelator, a venit randul afinelor. Si cred ca am facut o alegere tare buna facand o prajitura insiropata, cu mousse de afine si glazura de ciocolata. Nu e foarte dulce, dar satisface din plin dorinta de a manca ceva dulce :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite zahar pudra
  • Crema:
  • 170 gr afine
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 10 gr gelatina granule
  • 50 ml apa
  • 200 gr smantana pt. frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml apa,
  • 2 linguri zahar
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de afine:

Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, laptele si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.


Turnam compozitia intr-o tava (22/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Scoatem din cuptor si lasam la racit.


Crema: punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece. Afinele le amestecam cu cele doua linguri de zahar si punem pe foc pana se topeste zaharul apoi adaugam amidonul si amestecam pana se ingroasa (2-3 minute).


Luam de pe foc si punem o lingura din compozitia de afine peste gelatina si amestecam bine. Adaugam apoi gelatina peste afine si omogenizam. Lasam la racit.


Intre timp mixam smantana pt frisca impreuna cu zaharul pudra si cu frisca lichida. Luam din aceasta compozitie aprox. 4 linguri pline si punem deoparte pentru ornat.


Peste frisca mixata turnam compozitia de afine si omogenizam cu mixerul.


Blatul il taiem in doua.


Pentru sirop amestecam apa cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie.


Insiropam prima foaie de blat peste care cu o lingura punem crema, apoi nivelam cu un cutit.


Asezam a doua foaie si la fel insiropam.


Dam prajitura la frigider o ora dupa care scoatem si o portionam (eu am taiat 24 de cuburi).


Glazura: intr-un vas punem 50 ml apa si 2 linguri de zahar si punem pe foc lasand sa fiarba 3-4 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati, amestecand pana se topeste ciocolata.


Punem cu o lingura ciocolata pe fiecare bucata de prajitura si nivelam.


Frisca pusa deoparte o punem intr-un pos si facem moturi pe fiecare cub in parte.


Dam prajitura la rece cateva ore inainte de a servi (ideal e sa stea peste noapte la frigider).


Sper ca v-am convins ca desi munciti putin la aceasta prajitura, merita totusi facuta pentru ca e delicioasa.


O duminica minunata sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui afinele cu alte fructe aromate si colorate, de ex.: mure, zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

ionela2682 1

15.04.2013, 13:03

Ce super arata!!

bianca92 1

29.10.2013, 11:04

delicioasa prajitura ta nu am incercat inca sa fac mousse de afine

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 15:22

mmm...delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini-placinta pufoasa cu branza