Prajitura cu mousse de branza si caramel

de Lavinia in Prajituri, 2 Iul 2014 | 6498 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si delicioasa.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • vanilie

Strat de ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri frisca lichida

Mousse branza:

  • 300 g crema de branza
  • 1 lingura smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • vanilie

Caramel:

  • 90 g zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 65 g unt
  • 30 g smantana
  • alune tocate pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de branza si caramel:

Blat :

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si apa.

Am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Peste bezea am adaugat uleiul ,galbenusurile si vanilie.

Faina am amestecat-o cu praful de copt.

Am adaugat faina in 2-3 transe peste albusuri,amestecand usor cu ajutorul unei spatule.

Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute.(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit.

Pe un platou am pus blatul iar in jurul blatului am pus un inel detasabil.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am uns blatul cu ea.

Am dat blatul cu ciocolata la frigider pana s-a intarit ciocolata .

Mousse branza:

Am amestecat crema de branza cu zaharul  si vanilie.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 5 minute.

Am mixat smantana cu frisca lichida pana a prins consistenta(nu foarte tare)

Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste branza.

Frisca am adaugat-o peste crema de branza amestecand usor pana am obtinut o crema pufoasa.

Am intins mouse-ul de branza peste ciocolata si am dat la rece pana am pregatit caramelul.

Caramel:

Intr-o craticioara am pus apa cu zaharul  si zaharul vanilat sa fiarba pe foc mic pana s-a caramelizat zaharul.

Am luat de pe foc,am adaugat untul si smantana amestecand energic.

Am lasat caramelul la racit apoi l-am pus peste crema de branza.

Am presarat cateva alune tocate si am dat la rece pentru minim 3-4 ore.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava rotunda de 20 cm .

2

Portionati prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

3

Caramelul se va inmuia si se va prelinge peste fiecare bucata de prajitura obtinand un aspect foarte placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure si blat "duo"