Prăjitură cu mousse de ciocolată

de gaby_duceag in Prajituri, 18 Ian 2013 | 39944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 2 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri făină
  • un plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • mousse ciocolată
  • 500 gr friscă lichidă
  • 200 gr ciocolată cu lapte
  • 10 gr gelatină
  • esenţă de migdale
  • pentru ornat
  • 150 gr frişcă lichidă
  • nucă măcinată
  • +
  • sirop de zahăr ars
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mousse de ciocolată:

Bate spumă albuşurile pentru blat.


Gălbenuşurile amestecă-le cu zahărul şi puţină sare pînă devine amestecul ca o cremă şi zahărul este diluat.


Adaugă apa şi uleiul şi omogenizează. Adaugă făina cernută cu praful de copt şi cacaua , plus jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Omogenizează apoi adaugă şi restul de albuş bătut şi amestecă uşor, de jos în sus.


Pui totul într-o tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi coci la foc mic pentru 40 minute. Tava de 20/25 cm.


Mixează 400 ml friscă.


In 100 ml friscă nemixată topeşte pe baie de abur ciocolata.


Gelatina pune-o la hidratat în 60 ml apă rece. Dilueaz-o pe baie de abur după ce a stat la hidratat 5 minute. Când şi gelatina şi ciocolata sunt doar căldute, amestecă-le.


Adaugă-le peste frişca mixată şi omogenizează. Dă vasul la rece pentru 15 minute.


Taie blatul in două pe orizontală.


Aşează primul blat, însiropează-l cu sirop de zahăr ars, pune uniform crema, apoi al doilea blat şi însiropează.


Mixează frăşca rămasă, întinde-o peste prăjitură şi presară nuca macinată.


Dă prăjitura la rece şi porţioneaz-o după câteva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mousse de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Ina 1

27.12.2013, 17:44

am facut-o : minunata!

babi5 1

28.12.2013, 22:35

ryta 1

07.03.2014, 20:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelent