Prăjitură cu mousse de ciocolată

de gaby_duceag in Prajituri, 18 Ian 2013 | 38398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 2 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri făină
  • un plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • mousse ciocolată
  • 500 gr friscă lichidă
  • 200 gr ciocolată cu lapte
  • 10 gr gelatină
  • esenţă de migdale
  • pentru ornat
  • 150 gr frişcă lichidă
  • nucă măcinată
  • +
  • sirop de zahăr ars
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mousse de ciocolată:

Bate spumă albuşurile pentru blat.


Gălbenuşurile amestecă-le cu zahărul şi puţină sare pînă devine amestecul ca o cremă şi zahărul este diluat.


Adaugă apa şi uleiul şi omogenizează. Adaugă făina cernută cu praful de copt şi cacaua , plus jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Omogenizează apoi adaugă şi restul de albuş bătut şi amestecă uşor, de jos în sus.


Pui totul într-o tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi coci la foc mic pentru 40 minute. Tava de 20/25 cm.


Mixează 400 ml friscă.


In 100 ml friscă nemixată topeşte pe baie de abur ciocolata.


Gelatina pune-o la hidratat în 60 ml apă rece. Dilueaz-o pe baie de abur după ce a stat la hidratat 5 minute. Când şi gelatina şi ciocolata sunt doar căldute, amestecă-le.


Adaugă-le peste frişca mixată şi omogenizează. Dă vasul la rece pentru 15 minute.


Taie blatul in două pe orizontală.


Aşează primul blat, însiropează-l cu sirop de zahăr ars, pune uniform crema, apoi al doilea blat şi însiropează.


Mixează frăşca rămasă, întinde-o peste prăjitură şi presară nuca macinată.


Dă prăjitura la rece şi porţioneaz-o după câteva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mousse de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Ina 1

27.12.2013, 17:44

am facut-o : minunata!

babi5 1

28.12.2013, 22:35

ryta 1

07.03.2014, 20:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale