Chec din albusuri

de MIUTA in Prajituri, 23 Mar 2011 | 3182 vizualizari

 

Am luat reteta de la MotanLaOale si nu-mi pare rau ca am facut checul deoarece o sa fac mai des.De multe ori aruncam albusul nestiind la ce sa-l folosesc,ma bucur de aceasta idee extraordinara.Multumesc MotanLaOale,nu mi-a iesit la fel de colorat ca al tau ca mi-a fost lene sa tai cateva cubulete de rahat,dar a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • un pahar de albusuri
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • un pahar stafide
  • 2 linguri de mac
  • 1/2 praf de copt
  • 50 g ulei
  • 2 plicuri vanilie
  • sucul si coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Se bat albusurile spuma cu cana de zahar,se adauga vanilia,coaja de lamaie,praful de copt stins in sucul de lamaie,uleiul si stafidele.La sfarsit se adauga faina,macul si se amesteca usor.Se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Checul se tine la cuptor cca 40-50 minute la foc mic.Dupa ce e scos din cuptor si s-a racit se poate da cu zahar pudra.Eu nu l-am dat cu zahar pudra sa nu fie prea dulce.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

cristiana40 1

24.03.2011, 22:17

Miuta,arata ff bine,fapt pt. care mi-am notat reteta si il voi face sigur de Pasti din albusurile care imi raman de la cozonaci.

Cris2711 1

24.03.2011, 22:22

super delicios ti-a iesit,vreau

adry88 1

09.06.2011, 15:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pessic