Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

de - Andreea - in Prajituri, 16 Mar 2016 | 5097 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina alba tip '00'
  • 3 linguri cu ulei
  • 1\2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Pentru crema :

  • 475 gr mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba

Pentru ornat :

  • fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba:

Pregatim  blatul :   

Separam albusurile de galbenusuri. 

Punem intr-un bol albusurile si le batem spuma cu un varf de sare. Cand acestea au devenit o spuma tare, adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam bine dupa fiecare. 

Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si coaja rasa de portocala.

La final, punem faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si amestecam cu o spatula cu miscari de jos in sus . 

Tapetam o tava cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si turnam compozitia niveland usor cu o spatula . 

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute .

Cand blatul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca . 

Pregatim crema :  

Punem frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Cand aceasta s-a incalzit bine ( NU trebuie sa inceapa sa fiarba ) adaugam ciocolata rupta in bucati . Lasam 1-2 minute , apoi amestecam usor pana ce ciocolata s-a topit. Lasam se se raceasca cat sa fie la o temperatura suportabila la deget. 

Separat,intr-un vas,mixam mascarpone pana devine cremos. Adaugam mixul de frisca cu ciocolata si amestecam bine pana devine o crema omogena . 

Asamblare prajitura :   

Punem blatul in tava in care l-am copt, iar peste acesta intindem crema si o nivelam cat mai bine . 

Presaram fulgi de cocos pe intreaga suprafata si dam prajitura la rece cel putin 2 ore ( sau pana ce crema se intareste ) 

Se taie apoi dupa placul fiecaruia si se serveste ! 

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mirela0911 1

17.03.2016, 20:26

Delicioasa!

- Andreea - 1

18.03.2016, 15:34

Rahela Velicu 1

19.04.2016, 19:10

imi place cum arata crema, delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Macarons