Prajitura cu mousse de mascarpone si fructe de padure ( reteta cu nr. 100 )

de Micutza Luana in Prajituri, 21 Apr 2014 | 5058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 8 oua
  • 7 lg zahar
  • un baton vanile
  • 7 lg faina
  • 20 gr ciocolata alba rasa
  • coaja rasa de portocala
  • Sirop
  • o ceasca cafea expreso
  • o lingurita de zahar
  • esenta de rom
  • Crema mousse de mascarpone
  • 500 gr mascarpone
  • 300 ml frisca
  • un plic gelatina
  • 200 gr ciocolata alba
  • Decor
  • 200 gr fructe de padure
  • 2-3 lg zahar
  • un plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mascarpone si fructe de padure ( reteta cu nr. 100 ):

Blatul . Mixam albusurile cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine ca o bezea . Adaugam si galbenusurile mixate la randul lor cu restul de zahar , Cu o spatula adaugam si faina ciocolata coaja de portocala si vanilia .


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia si dam la cuptor circa 35 minute.


Siropul. Amestecam zaharul cu cafeaua rece si romul .


Crema .


Intr-o craticioara topim la bai-marie ciocolata cu frisca pana se topeste si lasam sa ajunga la temperatura camerei .

Dupa racire adaugam gelatina (pregatita in prealabil conform instructiunilor de pe plic) si crema de mascarpone.


Decor .


Intr-o craticiora punem fructele cu zaharul si lasam la foc mic sa se lege putin apoi adaugam gelatina .


Blatul il taiem in 2 si prima paste o insiropam , adaugam crema de mascarpone si cel de al doilea blat ( pe care nu il insiropam) si deasupra fructele. Se da la rece .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mascarpone si fructe de padure ( reteta cu nr. 100 )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

laura_n 1

23.04.2014, 17:24

delicioasa! la cat mai multe retete!

Krystyan Trendy 1

21.12.2014, 15:49

delicioasa La cat mai multe retete, Micutzo!

Micutza Luana 1

21.12.2014, 23:20

kris muahh

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert savarine cu ciocolata