Prajitura cu mousse de mascarpone si fructe de padure ( reteta cu nr. 100 )

de Micutza Luana in Prajituri, 21 Apr 2014 | 5884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 8 oua
  • 7 lg zahar
  • un baton vanile
  • 7 lg faina
  • 20 gr ciocolata alba rasa
  • coaja rasa de portocala
  • Sirop
  • o ceasca cafea expreso
  • o lingurita de zahar
  • esenta de rom
  • Crema mousse de mascarpone
  • 500 gr mascarpone
  • 300 ml frisca
  • un plic gelatina
  • 200 gr ciocolata alba
  • Decor
  • 200 gr fructe de padure
  • 2-3 lg zahar
  • un plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mascarpone si fructe de padure ( reteta cu nr. 100 ):

Blatul . Mixam albusurile cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine ca o bezea . Adaugam si galbenusurile mixate la randul lor cu restul de zahar , Cu o spatula adaugam si faina ciocolata coaja de portocala si vanilia .


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia si dam la cuptor circa 35 minute.


Siropul. Amestecam zaharul cu cafeaua rece si romul .


Crema .


Intr-o craticioara topim la bai-marie ciocolata cu frisca pana se topeste si lasam sa ajunga la temperatura camerei .

Dupa racire adaugam gelatina (pregatita in prealabil conform instructiunilor de pe plic) si crema de mascarpone.


Decor .


Intr-o craticiora punem fructele cu zaharul si lasam la foc mic sa se lege putin apoi adaugam gelatina .


Blatul il taiem in 2 si prima paste o insiropam , adaugam crema de mascarpone si cel de al doilea blat ( pe care nu il insiropam) si deasupra fructele. Se da la rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mascarpone si fructe de padure ( reteta cu nr. 100 )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

laura_n 1

23.04.2014, 17:24

delicioasa! la cat mai multe retete!

Krystyan Trendy 1

21.12.2014, 15:49

delicioasa La cat mai multe retete, Micutzo!

Micutza Luana 1

21.12.2014, 23:20

kris muahh

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Vargabeles
  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita in cocos