Prajitura cu mousse de visine

de Lavinia in Prajituri, 27 Noi 2012 | 12998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua mari
  • 180 g zahar
  • 160 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • Sirop:
  • 250 ml compot de visine
  • Crema:
  • 300 g visine fara samburi
  • 400 g frisca lichida
  • 140 g ciocolata alba
  • 2 albusuri
  • 1 plic gelatina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • visine
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de visine:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingura de zahar, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute. Tapetam o tava cu folie(35/25 cm) si dam la cuptor pentru 30 de min(testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2 .


Pentru crema topim ciocolata alba impreuna cu 2-3 linguri de frisca.Mixam frisca(nu foarte tare) apoi adaugam ciocolata topita si visinele pasate(amestecati usor cu lingura ,daca bagati mixerul se va strange compozitia si se va intari) apoi albusurile spuma cu zaharul vanilat.


Hidratati gelatina in 40-50 ml apa rece timp de 10 min.O punem pe foc/baie de aburi sa se topeasca(atentie,sa nu fiarba). Intr-un bol mic punem gelatina si 2-3 linguri de crema si amestecam bine,apoi adaugam si cealalta crema.


Insiropam primul blat cu compotul de visine,adaugam crema ,cealalta jumatate din blat si dam la frigider pentru cateva ore pana se intareste crema.


Cand s-a intarit o taiem in bucati potrivite si decoram cu glazura de ciocolata si visine.Eu am oprit o lingura de crema fara gelatina si am puso peste glazura .


Este o prajitura foarte fina si gustoasa.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Giana 1

19.05.2014, 12:21

Fac si eu, fac si eu

Kim 1

02.02.2016, 11:48

merge şi cu vişine din compot?

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 12:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine alcoolizate si coniac