Prajitura cu mure si krant

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Feb 2014 | 11083 vizualizari

 

Am plecat de la prajitura Laviniei,aia hitlerista ( i-a modificat denumirea,ca prea suna Hitler,intr-un fel) si am ajuns la ce vedeti mai jos......
Sper sa placa,acolo unde o sa ajunga.....colturile raman la mine......

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 3 oua
  • 80 g faina
  • 90 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt cu sofran
  • cca 100 g mure congelate
  • Blatul 2
  • 3 oua
  • 80 g faina
  • 90 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt cu sofran
  • cca 100 g mure congelate
  • Crema
  • 200 g unt 80 % grasime
  • 140 g nuca macinata
  • 140 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml lapte
  • Krant
  • 150 g zahar
  • 200 g nuci
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca hulala
  • 1 lingura sos de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure si krant:

Blatul 1:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea consistenta.Apoi adaugam gelbenusurile,omogenizam bine.Faina,cacaoa,praful de copt le amestecam si le incorporam in bezea,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt,22/28 cm,turnam compozitia in tava si nivelam,deasupra punem murele,dam tava la cuptorul preincalzit ,este gata cand trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca bine.


Blatul 2: procedam la fel ca la primul blat.


Krant:


Intr-o craticioara punem zaharul sa se topeasca,cand s-a lichefiat adaugam nuca,amestecam bine si rasturnam krantul pe un fund uns cu ulei,lasam la racit,dupa ce s-a racit cu un ciocanel sau in roborul de bucatarie maruntim krantul,eu l-am vrut mai mare,asa ca i-am tras ciocanele in ''cap''...


Crema:


Nuca o macinam la robot,eu am lasat-o mai mare.Intr-un vas de inox,punem nuca macinata,zaharul,zaharul vanilat si amidonul,peste acest amestec turnam laptele,ce a fost incalzit pana la punctul de fierbere.Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase,punem vasul pe baie de abur,avand grija sa amestecam din cand in cand,lasam pana se ingroasa.Dam la rece vasul cca 1 ora.Untul il frecam sa devina o crema spumoasa,apoi luam din crema de nuca racita,cate o lingura si adaugam peste unt,mixam bine,procedam asa pana terminam crema de nuca sa o incorporam in unt.


Separat batem bine frisca ,adaugam o lingura de sos de ciocolata si 2-3 linguri din krantul pisat.Restul de krant il pastram pentru ornat deasupra.


Asamblare:


Asezam blatul 1 pe o tava,intindem crema de nuca uniform,apoi punem blatul 2,lasam la frigider cat timp pregatim frisca.Apoi intindem deasupra frisca,uniformizam si presaram restul de krant.Dam la frigider prajitura si o taiem dupa 3-4 ore de stat la rece.Deci acum cand scriu reteta e inca la rece.....urmeaza sa o tai,mai pe seara.....


 

TIPS-URI

1

calm,rabdare...trebuiesc sa se raceasca bine,atat blaturile,cat si crema.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure si krant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mena29 1

05.02.2014, 20:09

Sim0na 1

06.02.2014, 12:41

imi ploua in gura..

Xandrinne 1

07.02.2014, 09:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu cirese