Prajitura cu ness

de Ligia Bxl in Prajituri, 5 Aug 2013 | 12367 vizualizari

 

Am vrut ceva racoros ptr familie,dar greu de decis pe aici asa ca am ales aceasta reteta de la Miha doar ca eu sunt fan fructe de padure si ciocolata,am pus nu m-am lasat :D

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 200 gr de iaurt
  • 150 gr de zahar
  • 50 gr de unt
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 200 gr de faina
  • 1 praf de copt

Crema

  • 200 gr de unt
  • 2 linguri ness
  • 100 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • ptr decor ciocolata si fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness:

Blatul:ouale se bat cu putina sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zahatul si se mixeaza pana devin o crema.Adaugam pe rand untul topit,iaurtul si faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si esenta de rom,se amesteca bine.Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc medium cam o jumatate de ora.Crema:untul se topeste la foc mic sau la microunde,nu se va topi de tot,sa mai ramana bucati netopite.Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufos.Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se topeste.Se dizolva nessul in putina apa calduta si il incorporam in crema de unt impreuna cu esenta de vanilie.Se da la rece.Dupa ce sa copt blatul se lasa la racit,apoi se imparte in 3.Crema se imparte in 2 si se pune intre blaturi impreuna cu cateva fructe de padure.Pe deasupra se orneaza la alegere,eu am ornat cu ciocolata topita.Se da la rece 1-2 ore,apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Ecler