Prajitura cu nuca

de lia maria in Prajituri, 20 Oct 2010 | 5252 vizualizari

 

Am gasit reteta asta pe gustos, m-a atras simplitatea ei, se face rapid si este foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 g margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g nuca macinata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100g pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Facem un aluat din faina, 100g zahar, un ou, coaja de lamaie, praful de copt si margarina.Pregatim o tava 18/25cm, o tapetam cu harie de copt si intindem aluatul, cam de un deget grosime.Presaram pesmetul peste aluat si-l lasam la o parte.

Separat, frecam bine cele 4 oua cu zaharul praf, pana-si dubleaza volumul, apoi adaugam vanilia si nuca. Amestecam si turnam compozitia peste pesmet.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 45’, sau cel mai bine facem testul cu scobitoarea. Se portioneaza in tava, imediat dupa ce am scos-o din cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Deliciu