Prajitura cu dovleac fiert

de jolygina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 2034 vizualizari

 

pentru ca era foarte tare dovleacul care l-am primit si aveam mult de dat pe razatoare mi-am zis sa-mi usurez munca ,de calit nici nu se punea problema pentru ca nu-i asa sanatos pentru cei care au problema cu stomacul asa ca am adoptat alta metoda

 

INGREDIENTE

  • un dovleac  potrivit ,in functie de cat doreste fiecare sa aiba umplutura
  • coaja de la o lamaie 
  • un praf de copt 
  • 100 grame de nuca
  • scortisoara 
  • un pachet margarina 
  • o cana de zahar (200-250g
  • 2 oua 
  • faina cat cuprinde 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac fiert:

FOAIA


amestecam ouale intregi cu zaharul,


cand s-au topit bine adaugam margarina taiata cubulete, sa fie la temperatura camerei, cat mai moale ,o punem peste ouale frecate cu zahar si amestecam bine pana se omogenizeaza si se formeaza o crema


adaugam apoi faina in ploaie cu praful de copt si amestecam pana obtinem o foaie pe care o putem intinde


cand este gata foaia o punem la frigider circa 30-45 de minute pentru a se putea intinde mai bine


intre timp curatam dovleacul si il punem intr-o cratita sa fiarba 15 min dupa ce a incput sa clocoteasca ,cat sa intre furculita in el


il scoatem si il radem ,apoi il amestecam cu zahar dupa gust ,scortisoara ,esenta de rom - optional


scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 ,


dintr-o bucata intindem o foaie si o asezam intr-o toava tapetata cu hartie de copt dupa care adaugam crema de dovleac , aromatizata apoi punem samburi de nuca ,


daca doriti sa fie mai multa adaugati si in compozitie nu numai deasupra si apoi restul de aluat il radem deasupra


punem tava la cuptor circa 45-de minute pana se rumeneste deasupra la 180 de grade si o pudram cu zahar, calda

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac fiert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

jolygina 1

22.01.2012, 18:31

va servesc cu placere

danakarin 1

22.01.2012, 18:44

foarte interesant !!!

ionela2682 1

22.01.2012, 18:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac