Prajitura cu dovleac fiert

de jolygina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 2556 vizualizari

 

pentru ca era foarte tare dovleacul care l-am primit si aveam mult de dat pe razatoare mi-am zis sa-mi usurez munca ,de calit nici nu se punea problema pentru ca nu-i asa sanatos pentru cei care au problema cu stomacul asa ca am adoptat alta metoda

 

INGREDIENTE

  • un dovleac  potrivit ,in functie de cat doreste fiecare sa aiba umplutura
  • coaja de la o lamaie 
  • un praf de copt 
  • 100 grame de nuca
  • scortisoara 
  • un pachet margarina 
  • o cana de zahar (200-250g
  • 2 oua 
  • faina cat cuprinde 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac fiert:

FOAIA


amestecam ouale intregi cu zaharul,


cand s-au topit bine adaugam margarina taiata cubulete, sa fie la temperatura camerei, cat mai moale ,o punem peste ouale frecate cu zahar si amestecam bine pana se omogenizeaza si se formeaza o crema


adaugam apoi faina in ploaie cu praful de copt si amestecam pana obtinem o foaie pe care o putem intinde


cand este gata foaia o punem la frigider circa 30-45 de minute pentru a se putea intinde mai bine


intre timp curatam dovleacul si il punem intr-o cratita sa fiarba 15 min dupa ce a incput sa clocoteasca ,cat sa intre furculita in el


il scoatem si il radem ,apoi il amestecam cu zahar dupa gust ,scortisoara ,esenta de rom - optional


scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 ,


dintr-o bucata intindem o foaie si o asezam intr-o toava tapetata cu hartie de copt dupa care adaugam crema de dovleac , aromatizata apoi punem samburi de nuca ,


daca doriti sa fie mai multa adaugati si in compozitie nu numai deasupra si apoi restul de aluat il radem deasupra


punem tava la cuptor circa 45-de minute pana se rumeneste deasupra la 180 de grade si o pudram cu zahar, calda

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac fiert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

jolygina 1

22.01.2012, 18:31

va servesc cu placere

danakarin 1

22.01.2012, 18:44

foarte interesant !!!

ionela2682 1

22.01.2012, 18:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si dovleac