Raffaello caramelizat

de Anamaria7 in Prajituri, 23 Oct 2010 | 2635 vizualizari

 

Ei bine, inca un weekend in camin = fara cuptor, fara mixer, fara muulte electrocasnice atat de necesare... Asa! Sa ma invat cu greul :)) Asa ca am hotarat sa fac raffaello in stilul meu :)

 

INGREDIENTE

  • 260gr lapte praf
  • 60 gr nuca de cocos
  • 110 gr zahar pudra (eventual includeti un pliculet de zahar vanilinat)
  • 100 gr biscuiti macinati
  • 100 gr unt
  • 1 lg smantana
  • 200 gr alune neprajite
  • 100 gr zahar cristal
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raffaello caramelizat:

--> Se amesteca bine laptele praf, nuca de cocos, zaharul pudra si biscuitii, apoi se incorporeaza untul taiat bucatele, pana cand compozitia seamana cu firimituri mai mari de paine si se leaga cand o strangem intre degete.


--> Adaugam smantana (daca vi se pare ca e deja destul de moale, nu mai puneti smantana). Compozitia se poate tine la frigider 10min daca vi se pare prea moale.


--> Zaharul cristal se caramelizeaza la foc mic, iar cand e gata se toarna peste el alunele si se mai lasa 1minut, intorcand alunele intre timp.


--> Pe o suprafata unsa cu ulei (eventual puneti pe o bucata de staniol), caramelul se toarna repede, se intareste imediat. Atentie la degete :) Cand s-a racit, se sparge in bucatele mai mici cu care se umplu bomboanele, iar restul se macina marunt pentru decor.


--> Cu o lingurita se ia din compozitie, se pune in mijloc o aluna caramelizata, apoi se formeaza bila si se da prin restul de caramel (daca nu se prinde bine caramelul, rulati usor bomboana pe putin unt).


--> Se tin la frigider pana la servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Raffaello caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Laly 1

24.10.2010, 23:46

Ce bune cred ca sunt

nadina73 1

25.10.2010, 02:03

bravo si felicitari ,esti grozava fata 5 f

Anamaria7 1

27.10.2010, 18:48

multumesc mult, nadina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate