Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura

de Lavinia in Prajituri, 5 Ian 2014 | 4320 vizualizari

 

Un deliciu total :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 7 linguri apa
  • 7 linguri ulei
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • Crema 1:
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 400 ml lapte
  • 130 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina +50 ml apa
  • Glazura:
  • 270 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura de unt
  • Crema 2:
  • 200 ml lapte
  • 1/2 plic budinca de capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 150-200 ml frisca lichida
  • Sosul de zmeura si capsuni:
  • 80 g zmeura
  • 3-4 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita praf budinca de capsuni
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura:

Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga apa si mai mixeaza cateva secunde.

Freaca galbenusurile cu uleiul apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor.

Amesteca faina cu amidonul,cacaua si praful de copt si cerne-le in prealabil.

Adauga treptat amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Pentru sirop fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul apoi lasa-l la racit si adauga esenta de rom.

Pentru crema mixeaza galbenusurile cu zaharul ,adauga praful de budinca si laptele fierbinte si amesteca bine pana ce se omogenizeaza.

Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasa budinca la racit.

Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute.

Topeste gelatina pe baie de abur/foc mic/microunde (atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita.

Mixeaza mascarponele cu frisca apoi adauga budinca si mixeaza bine pana rezulta o crema omogena.

Pe o tava pune primul blat,insiropeaza-l apoi pune crema.

Acopera cu celalalt blat insiropat in prealabil si baga la frigider pana se intareste complet crema.(cel putin 2-3 ore)

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data portioneaza prajitura in bucati potrivite.(mi-au iesit 20 de bucati)

Topeste ciocolata cu celalalte ingrediente apoi glaseaza fiecare prajiturica.

Baga-le la frigider pana se intareste glazura.

Intre timp amesteca praful de budinca cu zaharul si laptele si pune pe foc mic pana se ingroasa.

Lasa la racit.

Mixeaza budinca racita adaugand treptat din frisca lichida pana obtii o crema tare si pufoasa.

Pentru sirop fierbe zmeura cu apa si zaharul pana se topeste zaharul apoi strecoara-l bine.

Siropul astfel obtinut amesteca-l cu praful de budinca si fierbe-l pe foc mic pana se ingroasa usor .

Peste fiecare prajitura spriteaza cate un mot de crema apoi pune sirop de zmeura si decoreaza cu ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lavinia 1

06.01.2014, 14:10

Multumesc pentru aprecieri

Rux 1

06.01.2014, 20:18

Arata spectaculos Lavii!

Lavinia 1

12.01.2014, 18:43

Saru`mana Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!