Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura

de Lavinia in Prajituri, 5 Ian 2014 | 4651 vizualizari

 

Un deliciu total :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 7 linguri apa
  • 7 linguri ulei
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • Crema 1:
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 400 ml lapte
  • 130 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina +50 ml apa
  • Glazura:
  • 270 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura de unt
  • Crema 2:
  • 200 ml lapte
  • 1/2 plic budinca de capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 150-200 ml frisca lichida
  • Sosul de zmeura si capsuni:
  • 80 g zmeura
  • 3-4 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita praf budinca de capsuni
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura:

Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa.


Adauga apa si mai mixeaza cateva secunde.


Freaca galbenusurile cu uleiul apoi adauga-le peste albusuri amestecand usor.


Amesteca faina cu amidonul,cacaua si praful de copt si cerne-le in prealabil.


Adauga treptat amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.


Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii)


Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.


Pentru sirop fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul apoi lasa-l la racit si adauga esenta de rom.


Pentru crema mixeaza galbenusurile cu zaharul ,adauga praful de budinca si laptele fierbinte si amesteca bine pana ce se omogenizeaza.


Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.


Lasa budinca la racit.


Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute.


Topeste gelatina pe baie de abur/foc mic/microunde (atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita.


Mixeaza mascarponele cu frisca apoi adauga budinca si mixeaza bine pana rezulta o crema omogena.


Pe o tava pune primul blat,insiropeaza-l apoi pune crema.


Acopera cu celalalt blat insiropat in prealabil si baga la frigider pana se intareste complet crema.(cel putin 2-3 ore)


Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data portioneaza prajitura in bucati potrivite.(mi-au iesit 20 de bucati)


Topeste ciocolata cu celalalte ingrediente apoi glaseaza fiecare prajiturica.


Baga-le la frigider pana se intareste glazura.


Intre timp amesteca praful de budinca cu zaharul si laptele si pune pe foc mic pana se ingroasa.


Lasa la racit.


Mixeaza budinca racita adaugand treptat din frisca lichida pana obtii o crema tare si pufoasa.


Pentru sirop fierbe zmeura cu apa si zaharul pana se topeste zaharul apoi strecoara-l bine.


Siropul astfel obtinut amesteca-l cu praful de budinca si fierbe-l pe foc mic pana se ingroasa usor .


Peste fiecare prajitura spriteaza cate un mot de crema apoi pune sirop de zmeura si decoreaza cu ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Lavinia 1

06.01.2014, 14:10

Multumesc pentru aprecieri

RuxyRux 1

06.01.2014, 20:18

Arata spectaculos Lavii!

Lavinia 1

12.01.2014, 18:43

Saru`mana Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie de Dobos