Prajitura cu nuca

de brunetica in Prajituri, 15 Dec 2011 | 4583 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, usor de facut si pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi : 
  • 1/3 pachet unt 
  • 2 linguri miere
  • 5 linguri lapte
  • 250 g. zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • esenta rom
  • Crema :
  • 500 g. miez de nuca macinat
  • 250g. mascarpone
  • 300g. smantana dulce
  • 100 g. zahar
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Intr-o craticioara se pune la foc untul, zaharul, mierea si laptele pana se topesete zaharul. Cand zaharul s-a topit dam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul si bicarbonatul stins cu un pic de zeama de lamaie si esenta de rom. Amestecam bine si adaugam faina, framantand un aluat potrivit de tare.


Pe planseta de lucru infainata formam o bila, o modelam in forma dreptunghiulara, o impartim in 4 parti egale. Fiecare parte o intindem intr-un dreptunghi si asezam foaia pe fundul unei tavi tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul incins la foc rapid, pentru 5-10 minunte depinde de cuptor. Cand s-au copt le lasam la racit.


Crema: amestecam mascarponele cu smantana, pana se incorporeaza bine, adaugam miezul de nuca macinat, zaharul si esenta de rom. Amestecam bine pentru a obtine o crema omogena.


Asamblarea prajiturii: pe o tava asezam o foaie de prajitura, intindem un strat de crema, adaugam o alta foaie, din nou crema si tot asa pana ultima ramane foaie de prajitura. O pudram cu zahar pudra si o lasam pana se inmoaie foile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

brunetica 1

16.12.2011, 10:56

Vladimir

Bucataras Medi 1

18.12.2011, 13:33

CE BINE ARATA...MMM.

brunetica 1

18.12.2011, 14:08

multumesc era si tare gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem de prune