Prăjitură cu nucă

de madi_marin in Prajituri, 22 Apr 2012 | 3270 vizualizari

 

Are la bază reţeta prăjiturii ,,Chinezoaica,,, doar că eu nu i-am mai pus glazura de ciocolată, ci am presărat peste crema de gălbenuşuri nişte nucă prăjită şi măcinată şi a rezultat un start subţirel de bezea delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 100 g nucă prăjită şi măcinată
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 1 lingură de cacao
  • 100 g făină
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Bezea:
  • 6 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 100 g nucă prăjită şi măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă:

Pentru blat se bat spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi se dau deoparte. Untul se spumează cu zahărul,esenţa de vanilie, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt, cacaoa şi nuca măcinată. Se amestecă totul foarte bine. Se adaugă şi spuma de albuşuri şi compoziţia se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace cam 20 de minute .


Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie şi se întinde crema peste blatul fierbinte, se presară nuca măcinată şi se dă tava din nou la cuptor pentru 10-15 minute, din care ultimele 5 minute se coace cu uşa cuptorului deschisă. După timpul de coacere se stinge focul şi se lasă tava în cuptor până se răceşte complet.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

marcela1979 1

24.04.2012, 08:30

foarte buna prajitura

gaby_gabytza 1

24.04.2012, 18:06

Sim0na 1

24.04.2012, 20:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers