Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom

de Ligia Bxl in Prajituri, 30 Ian 2015 | 16457 vizualizari

 

Am incercat reteta de la Timea,am fost tare incantata numai ca eu am diminuat din cantitatile de zahar :) merci ptr reteta Timea :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri apa ferbinte
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 200 gr ciocolata neagra 55% cacao
  • 150 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 2 sticlute esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 100 gr nuca prajita taiata bucati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom:

La inceput separam albusurile de galbenusuri pe care le batem spuma cu putina sare, cu un mixer.Galbenusurile se freaca cu praful de copt intr-un bol separat.

Peste albusurile spuma adaugam zaharul,galbenusurile cu praful de copt,uleiul si apa.

Se adauga faina cernuta si se incorporeaza impreuna cu nuca, usor cu o spatula sa nu se lase spuma.

Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180°c pana trece testul cu scobitoarea.

In acest timp se face crema,pe foc intr-o cratita se pune frisca lichida impreuna cu zaharul si se lasa sa fiarba amestecand mereu.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati,se amesteca pana se topeste ciocolata,apoi se adauga untul taiat bucatele si esenta de rom,se incorporeaza toate si se introduce la rece timp de 1 ora.

Se taie blatul racit in doua si se unge prima foaie cu 1/3 din cantitatea cremei,se aseaza a doua foaie si se unge cu crema ramasa.

Nucile se prajesc putin in tava la cuptor si se taie marunt dupa preferinte(mie imi plac mai mari)si se pun deasupra prajiturei peste crema. Se preseaza cu mana nucile usor pentru a nu cadea la portionarea acesteia.

Se lasa la rece apoi se portioneaza dupa preferinte, bucati mari sau mici.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu spuma