Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom

de Ligia Bxl in Prajituri, 30 Ian 2015 | 8460 vizualizari

 

Am incercat reteta de la Timea,am fost tare incantata numai ca eu am diminuat din cantitatile de zahar :) merci ptr reteta Timea :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri apa ferbinte
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 200 gr ciocolata neagra 55% cacao
  • 150 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 2 sticlute esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 100 gr nuca prajita taiata bucati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom:

La inceput separam albusurile de galbenusuri pe care le batem spuma cu putina sare, cu un mixer.Galbenusurile se freaca cu praful de copt intr-un bol separat.


Peste albusurile spuma adaugam zaharul,galbenusurile cu praful de copt,uleiul si apa.


Se adauga faina cernuta si se incorporeaza impreuna cu nuca, usor cu o spatula sa nu se lase spuma.


Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180°c pana trece testul cu scobitoarea.


In acest timp se face crema,pe foc intr-o cratita se pune frisca lichida impreuna cu zaharul si se lasa sa fiarba amestecand mereu.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati,se amesteca pana se topeste ciocolata,apoi se adauga untul taiat bucatele si esenta de rom,se incorporeaza toate si se introduce la rece timp de 1 ora.


Se taie blatul racit in doua si se unge prima foaie cu 1/3 din cantitatea cremei,se aseaza a doua foaie si se unge cu crema ramasa.


Nucile se prajesc putin in tava la cuptor si se taie marunt dupa preferinte(mie imi plac mai mari)si se pun deasupra prajiturei peste crema. Se preseaza cu mana nucile usor pentru a nu cadea la portionarea acesteia.


Se lasa la rece apoi se portioneaza dupa preferinte, bucati mari sau mici.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Ligia Bxl 1

21.05.2015, 14:02

multumesc fete dragi

Camelya 1

09.12.2015, 17:49

Ligia Bxl 1

12.01.2016, 12:24

camelya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)