Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema de vanilie

de Sidy in Prajituri, 27 Ian 2013 | 9732 vizualizari

 

Daca va place nuca de cocos , cu siguranta veti fi incantati de aceasta prajitura, mai ales ca are si crema de vanilie si ciocolata....

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 250 g nuca cocos

pentru ciocolata

  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ness
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri lapte

pentru crema

  • 250 g frisca
  • 1 budinca vanilie

decor

  • ciocolata razuita(fulgi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema de vanilie:

Blatul

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si le mixam iar pina se intaresc.

Adaugam nuca de cocos si cu o spatula amestecam incet sa se omogenizeze.

O tava (35x25 cm) o tapatam cu hartie de copt si o ungem cu putin unt, apoi punem blatul din nuca de cocos. Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pina se rumeneste deasupra.

Cand blatul este copt il scoatem din cuptor si il lasam in tava sa se raceasca. Scoatem faria doar dupa ce s-a racit.

Ciocolata

Intr-o oala de lapte cu pereti dubli ( sau pe bain-marie) punem ciocolata bucatele impreuna cu celelalte ingrediente , amestecam pina se topesc si se omogenizeaza , dupa care o punem imediat, asa calda, peste blat.

Crema

Frisca lichida o punem intr-un vas mai inalt ( va recomand alt tip de frisca, acesta are un iz....de care nu poti scapa repede , dupa ce mananci din ea-prefer Whipping cream de la Master Chef sau frisca Milli) si o mixam bine cu praful de budinca, apoi punem crema peste ciocolata.

Deasupra punem fulgii de ciocolata si lasam la rece pina a doua zi cand vom taia prajitura cu un cutit bine ascutit ,inmuiat in apa calda.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

ieri la 22:17

Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi 9

ieri la 19:15

Cartofi cu sunculita, gratinati

ieri la 18:25

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello