Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 20 Apr 2015 | 3358 vizualizari

 

O varianta a Tavalitei as zice eu, am luat-o de pe un site pentru a participa la un concurs. Reteta este pentru tava de 20/30 cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri ulei;
  • 160g zahar;
  • un pliculet de zahar vanilat;
  • 35g nuca de cocos;
  • 80g faina.
  • Sos de ciocolata:
  • 200ml lapte;
  • 220g ciocolata cu lapte;
  • 25g unt;
  • 35g cacao;
  • 4 linguri zahar pudra.
  • In plus:
  • circa 100g nuca de cocos pentru a tavali prajitura prin ea.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!


Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga putin cate putin nuca de cocos si se incorporeaza incet, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus. La fel se procedeaza si cu faina. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit, dupa care se portioneaza, indepartand marginile inestetice.


Sos de ciocolata:


Se topesc ciocolata si untul in lapte. Se ia sosul de pe foc si se adauga cacaoa, omogenizandu-se, apoi se incorporeaza zaharul pudra.


Asamblare:


Bucatelele de blat se dau, pe rand, prin sosul de ciocolata si apoi se tavalesc prin nuca de cocos.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lau 1

21.04.2015, 13:25

adelinaliliana 1

21.04.2015, 13:53

mirela0911 1

22.04.2015, 15:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krantz