Prajitura cu nuca de cocos,biscuiti si crema de ness

de Lavinia in Prajituri, 25 Apr 2013 | 56327 vizualizari

 

Initial vroiam sa fac prajitura "O noapte la Venetia" pe care o vazusem la Miha dar am constatat ca nu am suficiente oua si nici unt asa ca am facut o praji cu ce am avut prin casa...:)

 

INGREDIENTE

Blat de cocos:

  • 4 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de faina
  • 50 g nuca de cocos

Blat de cacao:

  • 3 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Crema :

  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 25 g amidon
  • 300 ml lapte
  • 3 lingurite ness
  • 200 ml frisca lichida

Sirop:

  • 120 ml lichior de oua
  • 250 ml apa
  • 2 linguri de zahar

In plus:

  • 1 pachet de biscuiti
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • ciocolata alba rasa sau nuca de cocos

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos,biscuiti si crema de ness:

Pentru blatul alb mixam albusurile cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare.Adaugam nuca de cocos si faina si punem blatul intr-o tava (30/20) tapetata cu hartie de copt.

Pentru blatul de cacao separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste bine zaharul.Adaugam uleiul,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.

Il adaugam peste blatul de cocos si nivelam bine.

Introducem tava in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Pentru crema frecam galbenusurile cu zaharul ,adaugam amidonul si laptele si punem amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.Lasam la racit.

Budinca racita o mixam bine apoi adaugam treptat frisca si mixam pana devine cremoasa.

Insiropam blatul cu 1/2 din sirop apoi punem crema si nivelam bine.

Adaugam biscuitii insiropati si ei in prealabil apoi acoperim prajitura cu glazura de ciocolata si ciocolata alba rasa.

Se lasa la rece pentru minim 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos,biscuiti si crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mimoza