Prajitura cu nuca de cocos,biscuiti si crema de ness

de Lavinia in Prajituri, 25 Apr 2013 | 38923 vizualizari

 

Initial vroiam sa fac prajitura "O noapte la Venetia" pe care o vazusem la Miha dar am constatat ca nu am suficiente oua si nici unt asa ca am facut o praji cu ce am avut prin casa...:)

 

INGREDIENTE

Blat de cocos:

  • 4 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de faina
  • 50 g nuca de cocos

Blat de cacao:

  • 3 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Crema :

  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 25 g amidon
  • 300 ml lapte
  • 3 lingurite ness
  • 200 ml frisca lichida

Sirop:

  • 120 ml lichior de oua
  • 250 ml apa
  • 2 linguri de zahar

In plus:

  • 1 pachet de biscuiti
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • ciocolata alba rasa sau nuca de cocos

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos,biscuiti si crema de ness:

Pentru blatul alb mixam albusurile cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare.Adaugam nuca de cocos si faina si punem blatul intr-o tava (30/20) tapetata cu hartie de copt.


Pentru blatul de cacao separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste bine zaharul.Adaugam uleiul,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.


Il adaugam peste blatul de cocos si nivelam bine.


Introducem tava in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.


Pentru crema frecam galbenusurile cu zaharul ,adaugam amidonul si laptele si punem amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.Lasam la racit.


Budinca racita o mixam bine apoi adaugam treptat frisca si mixam pana devine cremoasa.


Insiropam blatul cu 1/2 din sirop apoi punem crema si nivelam bine.


Adaugam biscuitii insiropati si ei in prealabil apoi acoperim prajitura cu glazura de ciocolata si ciocolata alba rasa.


Se lasa la rece pentru minim 3-4 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos,biscuiti si crema de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Pushaa 1

25.01.2014, 14:17

super prajitura!!!

babi5 1

25.01.2014, 17:12

botcrina 1

25.01.2014, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Lamingtons - Prajitura tavalita