Desert prajitura cu nuca si crema de oua

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 62387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zahar
  • Crema de oua:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g margarina(unt)
  •  Glazura:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema de oua:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mai bate pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata si faina. Se amesteca cu o lingura de lemn (nu cu mixerul) de sus in jos, pentru a nu se lasa.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se coace cam 30 minute. Dupa ce se coace blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema de oua.


Galbenusurile se freaca bine cu zahar, 2 plicuri zahar vanilat si se pun la foc mic pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi margarina(unt) cu compozitia de mai sus. Crema se pune intre cele doua foi de blat.


Albusurile se bat spuma tare pe aburi cu 100 g zahar. Glazura se pune peste prajitura si se rade ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mena29 1

27.10.2010, 08:01

Mmmm,ce bine arata

babi5 1

27.01.2014, 17:03

dya28 1

29.11.2014, 20:53

buna seara azi am facut aceast abrajitura a esit buna dar undeva la crema cred ca nu ati scris ceva complet se face crema de galbenusuri pe aburi sau direct pe flacara undeva crema nu a esit cum vream

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu nuca si gem