Desert prajitura cu nuca si crema de oua

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 58503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zahar
  • Crema de oua:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g margarina(unt)
  •  Glazura:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema de oua:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mai bate pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata si faina. Se amesteca cu o lingura de lemn (nu cu mixerul) de sus in jos, pentru a nu se lasa.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se coace cam 30 minute. Dupa ce se coace blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema de oua.


Galbenusurile se freaca bine cu zahar, 2 plicuri zahar vanilat si se pun la foc mic pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi margarina(unt) cu compozitia de mai sus. Crema se pune intre cele doua foi de blat.


Albusurile se bat spuma tare pe aburi cu 100 g zahar. Glazura se pune peste prajitura si se rade ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mena29 1

27.10.2010, 08:01

Mmmm,ce bine arata

babi5 1

27.01.2014, 17:03

dya28 1

29.11.2014, 20:53

buna seara azi am facut aceast abrajitura a esit buna dar undeva la crema cred ca nu ati scris ceva complet se face crema de galbenusuri pe aburi sau direct pe flacara undeva crema nu a esit cum vream

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mult unt si capucino