Prajitura cu nuca si ciocolata

de claudiaO in Dulciuri, 12 Feb 2019 | 138 vizualizari

 

O prajitura din si cu muuuulta ciocolată!

 

INGREDIENTE

  • 10 ouă
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri apa rece
  • 8 linguri făină
  • 6 linguri nuca măcinată
  • 1 praf de copt
  • 1 priza de sare
  • 8 linguri ulei
  • Esenta de vanilie
Crema: 400 g ciocolată, 400 ml smantana dulce, 250 g frișcă îndulcit batuta,250 g mascarpone Pentru decor: carlionti de ciocolata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Pentru blaturi, incepem prin a separa ouăle. Albusurile le batem spuma densă cu apa rece si cu sarea, apoi adăugăm treptat zahărul. Gălben ușurile le frecam cu uleiul si vanilia. Faina o amestecăm cu praful de copt si cu nuca.


Peste albusurile bezea adăugăm gălbenușurile apoi faina, amestecand cu grija de jos in sus. Din compozitia obtinuta vom coace 2 blaturi separate in tava de 30x40, cca, 15-20 minute.


Smantana lichida o punem pe foc, fără a clocot, apoi adăugăm ciocolată ruptă bucăți. După ce s-a topit toata ciocolată, lăsăm să se răcească,apoi mixam câteva minute, adăugând branza mascarpone si frișcă bătută.


Peste primul blat punem crema obținută, apoi blat si restul de crema. Nivelam uniform si acoperim totul cu carlionti de ciocolata. Lasam la rece și tăiem a doua zi.

 

TIPS-URI

1

In poza de prezentare am pus si prajitura cu crema de branza, limeta si glazura de portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bunica 1

12.02.2019, 16:23

O combinatie pe placul meu!

miki_a 1

12.02.2019, 18:40

Yammi yamm!

Rocsi 1

13.02.2019, 19:15

Ce combinatie delicioasa! Imi place mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de porc cu zeama de varza
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert bomboane ferrero rocher