Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale

de Ina in Prajituri, 2 Ian 2014 | 48154 vizualizari

 

O prajitură delicioasă, a carei reţetă am preluat-o de la Gabyţa noastră : http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mousse-de-ciocolata-40638.html  Multumesc, sor'mea! :P

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • un plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • Crema de ciocolată :
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 500 gr friscă lichidă
  • un plic cu gelatina (10 g)
  • esenţă de migdale
  • Pentru decor :
  • 150 g nuca prajita si maruntita
  • 150 gr frisca lichida
  • Pentru sirop :
  • 6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Galbenuşurile se amesteca cu zahărul pana ce acesta se topeste si obtinem un amestec cremos, apoi adaugam apa şi uleiul şi omogenizam. Turnam faina amestecata cu praful de copt şi cacaua.


In aceasta compozitie vom adauga jumatate din cantitatea de albuşuri bătute, mixand usor, iar cealalta jumatate de albusuri se va amesteca usor, cu o lingura/ paleta de lemn, doar cu miscari sus -jos.


Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins, la foc mic, pentru 30- 35 minute (timpul de coacere depinde si de cuptor).


Eu am copt in tava aragazului (30/ 40 cm). Cand e copt, lasam sa se raceasca si-l taiem in doua parti egale, ce vor fi suprapuse la asamblarea prajiturii.


Gelatina o punem la hidratat in 60 ml apa rece.


Din cantitatea de frisca, mixam 400 ml.


Topim pe baie de abur ciocolata, in 100 ml friscă lichida, apoi lasam sa se raceasca usor.


Topim si gelatina hidratata (eu am pus-o la microunde, 10 secunde), apoi o adaugam in amestecul de ciocolata, impreuna cu o fiola de esenta de migdale. Acest amestec il vom turna putin cate putin, mixand usor, in cei 400 ml frisca batuta. Dam crema la rece, pentru 20 minute.


Asezam pe un platou/ tava jumatate din blat, pe care il insiropam cu sirop de zahar ars (caramelizam 6 linguri de zahar, stingem cu 300 ml apa, iar cand zaharul este complet topit oprim focul, adaugam o fiola cu esenta de rom si racim).


Peste blatul insiropat turnam crema de ciocolata si acoperim cu cealalta jumatate de blat, care va fi si ea insiropata. Decoram cu un strat de frisca batuta, in care adaugam si 50 g miez de nuca, iar restul de nuca maruntita va fi imprastiat uniform pe suprafata prajiturii. Lasam prajitura la rece, cateva ore, apoi portionam si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Rita Ilies 1

01.04.2015, 13:34

Ce faină e!

Adele 1

02.04.2015, 20:21

Woow

noiinbucatarie 1

05.03.2016, 20:11

direct la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti si ciocolata