Prajitura cu jeleu de caise

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Aug 2015 | 1685 vizualizari

 

Ceva dulce, ca fara nu prea se poate si cum s-a nimerit sa fie si ziua mea si maine a leutului meu,am prestat si eu ceva mai usurel,fara coacere....improvizam pe caldurile astea si mai ales cand esti pe alt teritoriu si nu ai ''sculele'' tale....

 

INGREDIENTE

  • 3 Foi de pandispan ( cumparate ,mie oricum nu-mi ieseau asa subtiri)
  • Crema de cicocolata amara
  • 200 g ciocolata amara Schottegen
  • 2 foi gelatina
  • 100 ml frisca lichida Creme patisserie
  • 300 ml frisca lichida Creme patiserie -batuta bine
  • Jeleu de caise
  • cca 700 g caise fara coaja si samburi
  • 4 linguri de zahar
  • 6 foi gelatina
  • Crema ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 2 foi gelatina
  • 100 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie-batuta bine
  • Decor
  • ciocolata rasa
  • feliute de caise
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de caise:

Ca sa mearga treaba ca pe roate si fara pana,pregatim toate ingredientele.Mai intai tapetam o tava ( sa fie la dimensiunile foilor de pandispan,pe cat posibil) cu folie alimentara,apoi asezam o foaie de pandispan si ne apucam de creme si jeleu.


Crema de ciocolata amara


Bucatelele de ciocolata impreuna cu 100 ml frisca lichida le punem intr-o cratita cu fundul dublu si asezam cratita pe foc,lasam sa se topeasca ciocolata avand grija sa nu atingem punctul de fierbere.Separat hidratam gelatina in apa rece,apoi o stoarcem bine de apa si o adaugam in ciocolata topita.Ca sa reducem timpul de asteptare,bagam ciocolata la congelator cca 25 min.Separat batem bine 300 ml frisca pana obtinem o spuma tare.Scoatem ciocolata din congelator si cu ajutorul mixerului mixam bine,pana obtinem o crema spumoasa pe care o amestecam cu frisca batuta.Intindem crema obtinuta peste foaia de pandispan di tava,nivelam,asezam peste o foaie de pandispan si pornim sa facem jeleul de caise.


Jeleu de caise : Caisele au fost foarte coapte si am curatat destul de usor coaja.Dupa ce curatam de coaja si scoatem samburii caiselor,cu ajutorul unui blender pasam bine sa obtinem o pasta omogena, peste care adaugam 4 linguri de zahar si punem la fiert cca 20 min,ina incepe sa dea in unu,doua clocote.Cat fierb caisele,hidratam gelatina in apa rece.Dupa ce au fiert,tragem cratita de pe foc,luam spuma formata si incorporam gelatina.Racim suficient de bine jeleul,punand cratita cu jeleu intr-o alta cratita cu apa rece si gheata.Apoi turnam jeleul in tava,peste el foaie de pandispan si apoi bagam tava la congelator cca 20 min.Apoi pregatim si crema de ciocolata alba,care se pregateste la fel ca cea de ciocolata amara.


Dupa ce am pregatit si crema alba,scoatem tava din congelator,asezam un strat de crema alba,restul de crema ramasa formam niste ''chestii'' cu ajutorul unui posh sau in cazul meu cu o punga,ca nu am avut posh.Radem ciocolata deasupra si ornam cu bucatele de caise.cam asta-i toata filozofia,mai usor decat facerea lumii......Lasam tava in frigider pana a doua zi si apoi o portionam...de preferat sa plecati de acasa si sa veniti tarziu,ca sa nu va tenteze sa o taiati inainte d evreme....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:28

Ce bine arata!

mirela0911 1

11.08.2015, 15:05

Bunaciune de bunaciune!

RuxyRux 1

12.08.2015, 19:29

Ce nebunie de praji....imi dai si mie leutule drag?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )