Alba ca Zapada

de Miha in Prajituri, 8 Aug 2009 | 20275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 cani faina
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 litru lapte
  • 200 g zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 2-3 lamai
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

Foi:


Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate putin,apoi bicarbonatul stuns cu zeama de lamaie.Adaugam si laptele.In compozitia obtinuta adaugam faina.Daca mai e nevoie mai adaugam faina.Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.


Impartim aluatul in 4 parti,pe care le intindem pe dosul tavii.Eu am copt pe o tava de 20/30 cm si mi-au iesit 5.

Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,in jur de 10 minute,pana marginile devin usor maronii.


Crema:


Ouale le mixam bine cu zahar.Cand au devenit ca o crema adaugam faina si mixam in continuare.Adaugam laptele fierbinte,putin cate putin,amestecand continuu.

Punem vasul la foc mic sau la baie de aburi,pana compozitia devine groasa ca o budinca.Lasam la racit.

Intre timp mixam bine untul,pana devine ca o crema fina.


Cand s-a racit crema,adaugam untul frecat,putin cate putin.

La sfarsit adaugam zeama stoarsa de la cele 2 lamai.


Cu cat mai multe maini cu atat mai bine. :))

Se gusta una dintre ele,daca nu e indeajuns de acra,o adaugam si pe a treia. :))


Cu aceasta crema se umplu foile si se da la rece pana a doua zi,cand se portioneaza si se pudreaza cu zahar.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

elena1988 1

05.03.2011, 11:11

Tuxedo 1

08.04.2013, 01:47

cel mai mult mi-a placut de cine a stors lamaile

DulciuriSiNuNumai 1

08.04.2013, 02:26

f buna! Am mancat zeci de patratele delicioase.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
"Prajitura" gris cu iaurt