Alba ca Zapada

de Miha in Prajituri, 8 Aug 2009 | 20670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 cani faina
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 litru lapte
  • 200 g zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 2-3 lamai
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

Foi:


Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate putin,apoi bicarbonatul stuns cu zeama de lamaie.Adaugam si laptele.In compozitia obtinuta adaugam faina.Daca mai e nevoie mai adaugam faina.Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.


Impartim aluatul in 4 parti,pe care le intindem pe dosul tavii.Eu am copt pe o tava de 20/30 cm si mi-au iesit 5.

Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,in jur de 10 minute,pana marginile devin usor maronii.


Crema:


Ouale le mixam bine cu zahar.Cand au devenit ca o crema adaugam faina si mixam in continuare.Adaugam laptele fierbinte,putin cate putin,amestecand continuu.

Punem vasul la foc mic sau la baie de aburi,pana compozitia devine groasa ca o budinca.Lasam la racit.

Intre timp mixam bine untul,pana devine ca o crema fina.


Cand s-a racit crema,adaugam untul frecat,putin cate putin.

La sfarsit adaugam zeama stoarsa de la cele 2 lamai.


Cu cat mai multe maini cu atat mai bine. :))

Se gusta una dintre ele,daca nu e indeajuns de acra,o adaugam si pe a treia. :))


Cu aceasta crema se umplu foile si se da la rece pana a doua zi,cand se portioneaza si se pudreaza cu zahar.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

elena1988 1

05.03.2011, 11:11

Tuxedo 1

08.04.2013, 01:47

cel mai mult mi-a placut de cine a stors lamaile

DulciuriSiNuNumai 1

08.04.2013, 02:26

f buna! Am mancat zeci de patratele delicioase.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș din mugur de vițel, cu cartofi

de RODIMUR 5

ieri la 21:34

Prăjitură cu mac și cocos

de Meea 4

ieri la 20:35

Salata de farfalle, cu file de macrou în ulei

de RODIMUR 5

ieri la 18:28

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Revani