Prajitura cu nuca si crema cappuccino

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Apr 2013 | 20779 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua mari
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 3 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • o lingurita praf de copt
  • 100 gr nuca macinata

Crema

  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • o lingurita esenta vanilie
  • 2 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • 3 plicuri cappuccino

in plus100 gr nuca prajita, tocata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema cappuccino:

Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.

Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt  si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.

Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Micutza Luana 1

08.04.2013, 17:43

ador praji cu nuca direct favorit

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 16:08

minunata prajitura!

kytz 1

07.07.2017, 11:13

Am dat peste această prăjitură într-un meniu propus! Arată extraordinar de bineeeeeee și cred că e și foarte bună! Mulțumesc pentru rețetă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat