Prajitura cu nuca si crema cappuccino

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Apr 2013 | 12645 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua mari
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 3 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • o lingurita praf de copt
  • 100 gr nuca macinata

Crema

  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • o lingurita esenta vanilie
  • 2 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • 3 plicuri cappuccino

in plus100 gr nuca prajita, tocata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema cappuccino:

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.

Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.

Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.

Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.



Crema.

Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.

Restul de unt mixeaza-l spuma.

Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.



Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

05.04.2013, 22:30

Wow! De exceptie! Superba...si-mi place mult!

Micutza Luana 1

08.04.2013, 17:43

ador praji cu nuca direct favorit

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 16:08

minunata prajitura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!