Prajitura cu nuca si crema caramel

de MonaMimi in Prajituri, 3 Dec 2013 | 5086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt sau margarina pentru creme
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g ciocolata alba
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema caramel:

Blat: Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea. Punem la copt pentru 20 minute (eu am copt doua foi din compozitie dar putem face si un singur blat).


In timp ce se raceste blatul pregatim crema: zaharul il caramelizam la foc mic. Cand este lichid il luam de pe foc si adaugam untul sau margarina taiata cubulete, amestecam bine pana se topeste untul sau margarina. Punem din nou vasul la foc mic si adaugam pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Lasam compozitia sa se ingroase putin amestecand continuu. Adaugam nuca macinata, amestecam bine si lasam putin la racit.


Glazura: ciocolata rupta bucatele, untul si frisca le punem la foc mic pana devin o crema, apoi lasam la racit putin.


Peste prima foaie razuim ciocolata alba, peste ciocolata punem crema calduta, apoi a doua foaie, iar apoi glazura de ciocolata. Lasam la rece pentru cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MonaMimi 1

03.12.2013, 20:46

Rocsi 1

03.12.2013, 21:54

Delicioasa!

MonaMimi 1

04.12.2013, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa