Prajitura cu nuca si crema de cacao

de Rocsi in Prajituri, 6 Aug 2013 | 1952 vizualizari

 

Cum astazi eu si prietenul am aniversat cativa anisori de relatie trebuia sa pregatesc ceva dulce. Am exclus tortul si am ales sa pregatesc o prajitura cu blat de nuca si o crema de cacao care s-au combinat de minune si musafirii au fost tare incantati. A avut un real succes! La multi ani iubitul meu, stii cat de mult insemni pentru mine, reusesti sa ma faci sa zambesc cand imi este greu, ca imi esti mereu alaturi si impreuna am petrecut cei mai frumosi ani!!!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 10-11 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 13 linguri zahar
  • 5-6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr miez de nuca
Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • 6 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 120 gr unt
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic cappucino
  • bombonele pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de cacao:

Blatul:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana ajung la consistenta unei bezele.
Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie.
Adaugam faina in ploaie.
Miezul de nuca il taiem bucatele, il adaugam peste compozitia de mai sus si amestecam cu o paleta de silicon de sus in jos.


Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam la copt 20-25 de minute.


Cand este gata stingem focul la cuptor, intredeschidem usor usa si il lasam acolo pana se raceste complet.
Crema:
Intr-un bol amestecam cacaoa, amidonul, zaharul si putin lapte.
Le invartim bine sa nu se formeze cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert.
Cand da in clocot, turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic si lasam sa se ingroase ca o budinca.
Tragem crema de pe foc, aromatizam cu esenta de vanilie, punem o folie deasupra si lasam sa se raceasca.
Untul il mixam cu 2-3 linguri zahar pudra, apoi adaugam cate putin din crema de cacao rece si amestecam continuu.


Indepartam hartia de copt de pe blat, iar blatul il punem inapoi in tava in care l-am copt.
Preparam un cappucino si cu acesta insiropam blatul.
Deasupra punem crema si o nivelam cu o paleta.
Decoram cu bombonele sau cu ce mai doriti.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Rocsi 1

07.08.2013, 23:29

Multumesc Laura si sa fie bine pentru toata lumea

mamaieelena 1

08.08.2013, 09:21

Rocsi 1

08.08.2013, 10:39

Mamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec imbracat in ciocolata si cocos