Prăjitură cu cremă ganache

de LadyCrs in Prajituri, 14 Apr 2012 | 4642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făina
  • 3 linguri de cacao
  • 4 ouă
  • un plic praf de copt
  • esență de rom
  • Crema
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 300 g ciocolată ( am folosit 200 amăruie si 100 cu lapte)
  • Siropul
  • apă
  • zahăr
  • esență de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă ganache:

Pentru prepararea blatului procedăm astfel : separăm albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile le vom freca cu zahărul până ce acesta se topește ( eu l-am preferat pudra să îmi ușureze munca). Separat am bătut albușurile cu un praf de sare până s-au întărit. Gălbenușurile le adăugăm peste albușurile bătute și le amestecăm încetișor cu lingura ( de jos în sus). Apoi am cernut făina și cacaoa și am adăugat praful de copt după care le încorporăm în compoziția de albușuri și gălbenușuri. Aluatul obținut îl vom întinde în tava de la cuptor pe toată suprafața. ( tavă pe care am acoperit-o cu o foaie de copt). Cuptorul meu l-a copt în aproximativ 10 minute ( însă nu uitați cel mai bine de testul cu scobitoarea....) După ce s-a răcit vom tăia blatul în două părți egale.


Pentru prepararea cremei am pus la bain-marie frișca lichidă împreună cu ciocolata ruptă în bucățele. Am lasat-o pe foc până ce s-a topit ciocolata...amestecând prin ea din când în când. După ce s-a răcit am ținut-o la frigider timp de 3 ore pentru a se întări. După ce s-a întărit am mixat-o bine bine cu ajutorul mixerului până ce și-a dublat volumul.


Am însiropat bine blatul după care am întins crema peprima foaie de blat, păstrând 2 linguri de cremă pentru ornat. După punem și cel de-al doilea blat pe care îl însirpăm și întindem crema rămasă într-un strat subțire. Ornăm după bunul plac și imaginație(eu am folosit niște ornamente de la dr Oetker și ciocolată rasă)!

 

TIPS-URI

1

sfat: dublați cantitățile să iasă două blaturi mari cât tava.......că o să vă bateți pe ea! ( data viitoare așa voi face)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

04.05.2012, 10:58

la multi ani

LadyCrs 1

04.05.2012, 18:34

Mulțumesc dragii mei !

RuxyRux 1

04.05.2012, 20:16

Minunat! la Multi multi Ani fericiti Lady!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si nuca de cocos