Prăjitură cu cremă ganache

de LadyCrs in Prajituri, 14 Apr 2012 | 4414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făina
  • 3 linguri de cacao
  • 4 ouă
  • un plic praf de copt
  • esență de rom
  • Crema
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 300 g ciocolată ( am folosit 200 amăruie si 100 cu lapte)
  • Siropul
  • apă
  • zahăr
  • esență de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă ganache:

Pentru prepararea blatului procedăm astfel : separăm albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile le vom freca cu zahărul până ce acesta se topește ( eu l-am preferat pudra să îmi ușureze munca). Separat am bătut albușurile cu un praf de sare până s-au întărit. Gălbenușurile le adăugăm peste albușurile bătute și le amestecăm încetișor cu lingura ( de jos în sus). Apoi am cernut făina și cacaoa și am adăugat praful de copt după care le încorporăm în compoziția de albușuri și gălbenușuri. Aluatul obținut îl vom întinde în tava de la cuptor pe toată suprafața. ( tavă pe care am acoperit-o cu o foaie de copt). Cuptorul meu l-a copt în aproximativ 10 minute ( însă nu uitați cel mai bine de testul cu scobitoarea....) După ce s-a răcit vom tăia blatul în două părți egale.

Pentru prepararea cremei am pus la bain-marie frișca lichidă împreună cu ciocolata ruptă în bucățele.  Am lasat-o pe foc până ce s-a topit ciocolata...amestecând prin ea din când în când. După ce s-a răcit am ținut-o la frigider timp de 3 ore pentru a se întări. După ce s-a întărit am mixat-o bine bine cu ajutorul mixerului până ce și-a dublat volumul.

Am însiropat bine blatul  după care am întins crema peprima foaie de blat, păstrând  2 linguri de cremă pentru ornat. După punem și cel de-al doilea blat pe care îl însirpăm și întindem crema rămasă într-un strat subțire. Ornăm după bunul plac și imaginație(eu am folosit niște ornamente de la dr Oetker și ciocolată rasă)!

 

TIPS-URI

1

sfat: dublați cantitățile să iasă două blaturi mari cât tava.......că o să vă bateți pe ea! ( data viitoare așa voi face)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu cremă ganache-0
Prăjitură cu cremă ganache-1
Prăjitură cu cremă ganache-2
Prăjitură cu cremă ganache-3
Prăjitură cu cremă ganache-4
Prăjitură cu cremă ganache-5
Prăjitură cu cremă ganache-6
Prăjitură cu cremă ganache-7
Prăjitură cu cremă ganache-8
Prăjitură cu cremă ganache-9
Prăjitură cu cremă ganache-10
Prăjitură cu cremă ganache-11
Prăjitură cu cremă ganache-12

COMENTARII (24)

Lau

Lau 1

04.05.2012, 10:58

la multi ani

LadyCrs

LadyCrs 1

04.05.2012, 18:34

Mulțumesc dragii mei !

Rux

Rux 1

04.05.2012, 20:16

Minunat! la Multi multi Ani fericiti Lady!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!